O-STA

25 let prizadevanj za izboljšanje sveta v dobro žensk: Fundacija Mary Kay Ash FoundationSM obeležuje prelomen jubilej

Človekoljubna organizacija predstavila novo ime, logotip, spletno stran, prenovljeno znamko in prvo letno poročilo fundacije

DALLAS--(BUSINESS WIRE)-- Fundacija Mary Kay Ash SM je ob praznovanju 25. obletnice delovanja in v skladu s sanjami Mary Kay Ash, da bi obogatila življenja žensk po vsem svetu, objavila prvo letno poročilo fundacije ter novo ime, logotip, spletno stran in novo blagovno znamko. Od leta 1996 je fundacija Mary Kay Foundation SM za organizacije, ki delujejo v skladu z njeno dvojno misijo financiranja raziskav rakov, za katerimi obolevajo ženske, ter izkoreninjenja nasilja v družini in spolno pogojenega nasilja nad ženskami in dekleti, prispevala več kot 80 milijonov ameriških dolarjev.

To sporočilo za javnost vsebuje multimedijske vsebine. Celotno sporočilo si oglejte tu: https://www.businesswire.com/news/home/20211110005237/en/

Logitip fundacije Mary Kay Ash Foundation℠ (Grafika: Mary Kay Inc.)

Že več kot dve desetletji je fundacija ostaja inovativna kot vodilna svetovna dobrodelna organizacija, ki se osredotoča na ženske. Ob svoji pomembni obletnici je organizacija nekoliko spremenila ime iz Mary Kay FoundationSM v Mary Kay Ash FoundationSM , da bi izboljšala optimizacijo iskalnika. Poleg tega je fundacija predstavila nov logotip in spletno stran, spremenjeno blagovno znamko in prvo letno poročilo Mary Kay Ash FoundationSM . Poročilo prinaša pregled pobud v ZDA in po svetu leta 2020. Glavne ugotovitve poročila so med drugim:

  • Leta 2020 je fundacija Mary Kay Ash FoundationSM podelila nepovratna sredstva v skupni vrednosti 1.825.000 dolarjev za pobude v ZDA in tiste, ki bodo prispevale k spremembam po vsem svetu, in sicer v obliki nepovratnih sredstev za inovativne in translacijske raziskave raka ter mednarodni postdoktorski štipendijski programa za raziskave raka. Fundacija Mary Kay Ash SM od leta 1996 podpira inovativne raziskave raka in klinična preskušanja, da bi našli zdravilo za vrste raka, ki prizadenejo ženske, s tem da je podelila več kot 25 milijonov dolarjev za več kot 250 najsodobnejših projektov na vodilnih medicinskih fakultetah in raziskovalnih ustanovah po vsem svetu.

  • Zaradi pandemije covida-19 so leta 2020 poročali o uničujočem porastu nasilja v družini po vsem svetu. Ta pandemija v pandemiji je zavetišča za žrtve nasilja v družini pripeljala do skrajnih meja zmogljivosti. Fundacija Mary Kay Ash FoundationSM je podelila urgentna sredstva v višini 1,000,000 dolarjev za podporo delavcem, ki se ukvarjajo z družinskim nasiljem v prvih vrstah - tistim, ki se prvi odzovejo v pomoč ženskam in otrokom. V prizadevanjih za razširitev globalne zaveze k izkoreninjenju nasilja v družini zaradi spola sta Mary Kay Inc. in Mary Kay Ash Foundation SM združila moči s skrbniškim skladom Združenih narodov za odpravo nasilja nad ženskami in organizacijo CARE USA, vodilnimi svetovnimi humanitarnimi organizacijami. Od leta 2000 je fundacija za odpravo nasilja na podlagi spola namenila več kot 58 milijonov dolarjev. S temi prizadevanji je bilo podprtih več kot šest milijonov žensk in deklet, ki so iskale zatočišče in storitve pred zlorabami.

"Pred petindvajsetimi leti je moja babica Mary Kay Ash ustanovila fundacijo, ki še vedno ostaja v srcu družbe Mary Kay Inc., zaposlenih v podjetju in neodvisnih kozmetičnih svetovalcev, ki si prizadevajo za njeno vizijo, da bi svet postal boljši za ženske in njihove družine," je dejal Ryan Rogers, glavni naložbeni direktor in podpredsednik odbora direktorjev fundacije Mary Kay Ash Foundation SM . "Fundacija Mary Kay Ash je svoje korenine pognala v Teksasu in jih razširila po Združenih državah Amerike, vendar tako kot podjetje samo tudi delo fundacije ne pozna meja. Predstavljamo si svet, v katerem so ženske opolnomočene, zdrave in varne. Ob tej pomembni obletnici nadaljujemo našo neomajno zavezanost ženskam po vsem svetu in se spominjamo, kako resnično počaščeni smo, da lahko še naprej opravljamo delo moje babice."

Za več informacij obiščite marykayashfoundation.org.

O Fundaciji Mary Kay AshSM

V skladu z željo Mary Kay Ash, da bi obogatila življenja žensk po vsem svetu fundacija Mary Kay Ash FoundationSM zbira in razporeja sredstva z namenom investiranja v prelomne raziskave na področju raka, ki bi zagotovile zdravilo za oblike raka, za katerimi obolevajo ženske, in da bi končala družinsko nasilje nad ženskami. Od leta 1996 je fundacija The Mary Kay FoundationSM za organizacije, posvečene tej dvojni misiji, prispevala več kot 80 milijonov dolarjev. Fundacija ob tem podpira tudi pobude za ozaveščanje, programe za vključevanje skupnosti ter se zavzema za zakonodajo, s pomočjo katere bodo ženske zdrave in varne. Skupaj lahko svet izboljšamo za ženske. Za več informacij o tem, kako izobraževati, zagovarjati, se vključiti v prostovoljno delo in darovati ter se pridružiti pobudam, ki rešujejo življenja preko podpore in opolnomočenja žensk, obiščite stran marykayfoundation.org, nas obiščite na Facebooku in Instagramu ali nam sledite na Twitterju.

Izvirnik si oglejte na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20211110005237/en/

Kontakti

marykay.com/newsroom
(+1) 972.687.5332 or media@mkcorp.com


Vir: Mary Kay Ash Foundation

Multimediijske vsebine

Foto

Logotip fundacije Mary Kay Ash Foundation℠ (grafika: Mary Kay Inc.)

Foto

Mary Kay Ash je bila vizionarka in podjetnica, ki je želela svet izboljšati z ustanovitvijo fundacije v podporo poslanstvom, ki so ji bila blizu. (Foto: Mary Kay Inc.)

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.