O-STA

Kako pomesti s stresom in biti gospodar časa v sklopu projekta Duševno je pomembno

Ljubljana, 12. 11. 2021 - Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS) v sklopu projekta Duševno je pomembno organizira 7 dogodkov na temo duševnega zdravja, ki bodo potekali v novembru in decembru. V naslednjem tednu bosta potekala dogodka: Gospodar časa in Pometi s stresom!

Duševno zdravje je eden izmed glavnih temeljev našega dobrega počutja in delovanja v skupnosti. Omogoča nam, da uresničujemo svoj potencial, gradimo odnose ter smo poklicno uspešni. Ko duševno zdravje peša, pešajo tudi ostali vidiki našega življenja.

Projekt Duševno je pomembno poteka v novembru in decembru, v sklopu tega pa bo organiziranih 7 dogodkov z vsebinami, ki pokrivajo tematike duševnega zdravja. S projektom želimo mlade opremiti s koristnimi informacijami, pri ohranjanju dobre duševne kondicije, posebej v luči trenutnih razmer. Vsak dogodek bo posvečen specifični tematiki, ki jo bodo predstavili različni predavatelji s tega področja.

V naslednjem tednu se bosta odvijala dva dogodka, in sicer v ponedeljek, 15. 11. 2021, bo ob 19.00 potekala delavnica Gospodar časa v sodelovanju z Zavodom Empatiko. Na delavnici bodo interaktivno - skozi pogovor, teorijo in individualno delo - predstavljeni načini, kako izboljšati upravljanje s časom za večjo produktivnost. Ena izmed tem pa bo tudi prokrastinacija oziroma odlašanje, ki je ena večjih težav pri upravljanju s časom.

V sredo, 17. 11. 2021, pa bo na vrsti tretji dogodek Pometi s stresom!, na katerem bosta članici Društva študentov psihologije Slovenije predstavili kaj sploh je stres in zakaj ga doživljamo. Predstavili pa bosta tudi načine kako se z njim spoprijeti tako na miselni, kot tudi na telesni ravni.

Udeležba na dogodkih je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava preko povezav (Gospodar časa, Pometi s stresom!). Zoom povezavo pa prijavljeni prejmejo na e-mail naslov po prijavi.

*Dogodek je sofinanciran s strani Urada RS za mladino in Mestne občine Ljubljana.

Klara Šušteršič

Predstavnica za odnose z javnostmi na Zvezi ŠKIS

E-mail: klara.sustersic@skis-zveza.si

Tel. št.: 040 265 373