O-STA

Dijak Gimnazije Velenje letos spet prvi na državnem tekmovanju iz logike

Tekmovanje iz znanja logike in lingvistike je na Gimnaziji Velenje eno izmed najbolj obiskanih tekmovanj. Dijaki radi obiskujejo krožek iz logike in lingvistike, nekaterim so takšne naloge izziv in marsikatero nalogo rešijo tudi v svojem prostem času. Njihov trud se zadnja leta kaže z odličnimi rezultati na državnih pa tudi mednarodnih tekmovanjih.

Pravico do sodelovanja na letošnjem 36. državnem tekmovanju, ki je potekalo 6. novembra 2021 na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani, so si z odličnimi rezultati na šolskem tekmovanju priborili dijaka prvega letnika Primož Jevšenak in Ida Preložnik; iz drugega letnika Nives Gošnjak, Neža Pavlič, Vida Ramšak, Ambrož Sovič; Matevž Poličnik iz 3. letnika ter Rok Tadej Brunšek, Aljaž Sovič in Jernej Šadl, dijaki četrtega letnika.

Naloge so bile zahtevne, a naših gimnazijcev to ni zmedlo. Sloves izjemnega logika in lingvista je ponovno potrdil Rok Tadej Brunšek s 1. mestom in zlatim priznanjem med dijaki 4. letnikov. Odlični so bili tudi Aljaž Sovič, ki je prav tako dosegel zlato priznanje, ter Nives Gošnjak, Ambrož Sovič in Matevž Poličnik, ki so si priborili srebrna priznanja. Rok Tadej Brunšek in Aljaž Sovič imata možnost sodelovanja na izbirnem testu za olimpijsko ekipo, ki se bo udeležila Mednarodne lingvistične olimpijade.

Silvestra Jevšenak, mentorica

Gimnazija

Šolski center Velenje