O-STA

OTP Bank izbrala SambaNova Systems za gradnjo najhitrejšega superračunalnika z umetno inteligenco v Evropi

Strateško partnerstvo postavlja skupino OTP in madžarsko ministrstvo za inovacije in tehnologijo (ITM) na vodilno mesto v Evropi na področju umetne inteligence, kar banki in regiji omogoča hitro preobrazbo v naslednjem desetletju

PALO ALTO, Calif. & BUDAPEST, Hungary - (BUSINESS WIRE) - SambaNova Systems, podjetje, ki izdeluje najnaprednejšo programsko in strojno opremo ter rešitve za izvajanje aplikacij umetne inteligence, in OTP Group, vodilna bančna skupina v srednji in vzhodni Evropi, sta danes napovedali strateško partnerstvo za izgradnjo najhitrejšega superračunalnika umetne inteligence v Evropi. Skupaj bosta v komercialni banki za najnaprednejši jezikovni model na svetu postavila večstezni sistem umetne inteligence, zgrajen na rešitvi SambaNova Dataflow-as-a-Service GPT. Sistem bo v sodelovanju z madžarskim ministrstvom za inovacije in tehnologijo (ITM) na voljo kot nacionalni vir umetne inteligence javnemu sektorju, zasebni industriji in visokemu šolstvu.

Sporočilo za javnost vsebuje večpredstavnostno gradivo. Celotno sporočilo si oglejte tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20211111005717/en/

"To je edinstveno sodelovanje med skupino OTP Group, ITM in SambaNova Systems, ki bo državi ter regiji srednje in vzhodne Evrope nudilo izjemen vir," je dejal Péter Csányi, namestnik generalnega direktorja in vodja digitalnega oddelka v skupini OTP Group. "Z veseljem sporočamo, da bo ta revolucionarni superračunalnik predstavljal edinstveno zmogljivost umetne inteligence za izdelavo jezikovnih modelov na ravni GPT-3 za jezike v vsej srednji in vzhodni Evropi."

S tem partnerstvom skupina OTP Group prevzema vodstvo na področju raziskav in razvoja umetne inteligence v Evropi. Sedemnajst milijonov strank banke bo deležnih hitrejših in bolj prilagojenih finančnih storitev, ki temeljijo na umetni inteligenci, s superračunalnikom, ki lahko v kratkem času obdela velike količine besedilnih informacij in podatkov. Z znatno pospešitvijo delovnih procesov in prevzemom ponavljajočih se opravil ter ustvarjanjem več prostora za razvoj storitev in človeško ustvarjalnost bo inovacija pozitivno vplivala na zaposlene v skupini OTP po vsej Evropi.

"Skupina OTP ima veličasten načrt, da bo umetna inteligenca postala njeno ključno tehnološko gonilo v naslednjem desetletju. S podporo ITM bo okolje za umetno inteligenco, ki ga ustvarjajo, zagotavljalo dostopno, vrhunsko infrastrukturo za univerze, raziskovalne centre ter javne in zasebne organizacije po vsej Madžarski," je dejal prof. dr László Palkovics, minister za inovacije in tehnologijo na Madžarskem.

Partnerstvo med družbama OTP Group in SambaNova Systems temelji na večletni pogodbi o sodelovanju pri uvajanju SambaNovine rešitve Dataflow-as-a-Service GPT in izgradnji edinstvenega modela za madžarski jezik, enega najbolj zapletenih jezikov na svetu, ki mu bodo sledili posamezni jeziki drugih držav skupine OTP Group. Z uresničevanjem tega dogovora se bo banka preoblikovala prek umetne inteligence in moči SambaNova GPT-ja, ki bo zajela vse kotičke podjetja, od dela s strankami do administracije.

"Veliki jezikovni modeli hitro postajajo glavni vmesnik v podjetju, umetna inteligenca pa bo vzpodbudila preoblikovanje industrij. Uvedba modela v skupini OTP bo pokazala, kaj vse je mogoče narediti z napredno umetno inteligenco v panogah, ki so obremenjene z dokumenti, kot sta bančništvo in finančne storitve," je dejal Rodrigo Liang, soustanovitelj in izvršni direktor podjetja SambaNova Systems.

Uvedba je tehnični dosežek; če bi projekt razvili in uvedli sami, bi banka za to potrebovala več let in veliko človeških virov. S SambaNovo lahko skupina OTP sistem uvede v nekaj dneh ali tednih. Ko bo superračunalnik z umetno inteligenco nameščen, bo banki OTP omogočil, da z umetno inteligenco napreduje in se še bolj uveljavlja na svetovnem finančnem trgu.

O reštvi Dataflow-as-a-Service GPT podjetja Sambanova

Vodilna ponudba podjetja SambaNova, Dataflow-as-a-Service™, je razširljiva platforma za storitve povezane z umetno inteligenco. Organizacijam omogoča, da čez noč sprožijo pobude na področju umetne inteligence, tako da s preprosto naročnino povečajo obstoječe zmogljivosti in osebje. Platformo poganja DataScale®, integrirana platforma programske in strojne opreme, ki zagotavlja neprimerljivo zmogljivost, natančnost, obseg in enostavnost uporabe, zgrajena pa je na SambaNovini sistemski rekonfiguracijski arhitekturi Dataflow Architecture™.

Ker postaja umetna inteligenca poslovna nuja v svetovnem gospodarstvu, stranke potrebujejo celovite rešitve, ki lahko delujejo v velikem obsegu na finančno vzdržen način. Z integriranim celovitim sistemom, ki vključuje najboljše modele umetne inteligence v svojem razredu, programsko in strojno opremo, SambaNova zagotavlja najbolj obsežne, dostopne in vplivne aplikacije umetne inteligence na svetu. Če želite izvedeti več o SambaNova Dataflow-as-a-Service™ za jezik z GPT, obiščite: https://sambanova.ai/solutions/gpt/.

O podjetju SambaNova Systems

SambaNova Systems je podjetje za inovacije na področju umetne inteligence, ki organizacijam omogoča zanesljivo uvajanje najboljših rešitev v svojem razredu za računalniški vid, obdelavo naravnega jezika, priporočanje in umetno inteligenco za znanost. Vodilna ponudba podjetja SambaNova, Dataflow-as-a-Service™, pomaga organizacijam hitro uvajati umetno inteligenco v nekaj dneh, s čimer si zagotovijo nove prihodke in povečajo operativno učinkovitost. SambaNova DataScale® je integriran sistem programske in strojne opreme, ki uporablja rekonfigurabilno arhitekturo Dataflow Architecture™ skupaj z odprtimi standardi in uporabniškimi vmesniki. Podjetje SambaNova Systems s sedežem v Palo Altu v Kaliforniji so leta 2017 ustanovile znane osebnosti iz industrije ter strokovnjaki za načrtovanje strojne in programske opreme iz podjetij Sun/Oracle in Univerze Stanford. Med vlagatelji so SoftBank Vision Fund 2, skladi in računi, ki jih upravljajo BlackRock, Intel Capital, GV, Walden International, Temasek, GIC, Redline Capital, Atlantic Bridge Ventures, Celesta in številni drugi. Za več informacij nas obiščite na sambanova.ai ali nam pišite na info@sambanova.ai. Sledite podjetju SambaNova Systems na LinkedInu.

O skupini OTP

Skupina OTP je vodilna finančna skupina v regiji srednje in vzhodne Evrope z izjemno rastjo, izjemno dobičkonosnostjo ter trdnim kapitalskim in likvidnostnim položajem. Bančna skupina s 40 tisoč zaposlenimi v 11 državah zagotavlja univerzalne finančne storitve 17 milijonom strank. Ponuja najsodobnejše digitalne rešitve in mrežo več kot 1700 poslovalnic. V prihodnost usmerjeno poslovanje in razvojna prizadevanja skupine OTP se osredotočajo na okoljsko, družbeno in upravljavsko trajnostno naravnanost, obenem pa si skupina prizadeva okrepiti svoj položaj izbranega delodajalca v celotni regiji srednje in vzhodne Evrope.

Skupina OTP ima sedež na Madžarskem ter raznoliko in pregledno lastniško strukturo. Bančna skupina od leta 1995 kotira na borzi v Budimpešti.

Oglejte si izvirno različico na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20211111005717/en/

Kontakti

Kontakt za medije pri podjetju SambaNova Systems:
Virginia Jamieson
virginia.jamieson@sambanova.ai
+1 (650) 279-8619

Vir: SambaNova Systems

Večpredstavnostne vsebine

Foto: Podjetji SambaNova Systems in OTP Group bosta skupaj vzpostavili večstezni sistem umetne inteligence, zgrajen na SambaNova Dataflow-as-a-Service GPT, za najnaprednejši jezikovni model na svetu v komercialni banki. (Grafika: Business Wire)



Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.