O-STA

Sporočilo za javnost

V Beogradu je od 14. do 20.11.2005 potekal 43. mednarodni sejem Pohištva opreme in notranje dekoracije. Na sejemskem prostoru več kot 41.000 m2 je sodelovalo več kot 500 domačih in tujih razstavljalcev, med njimi tudi ODEJA d.d., Škofja Loka. Ta sejem se uvršča med največje sejme v tem delu Evrope. Slogan sejma 2005 je "Najdi svojo zvezdo".

Na tem sejmu je OdejaŽ Škofja Loka prejela nagrado "Zlati ključ" za kolekcijo "Moje barve", avtorica kolekcije je Lili Panjtar.

Strokovna žirija v sestavi:

- Mirjana Bobić Mojsilović - svobodna umetnica - pisateljica, predsednica žirije

- Prof. dr. Milan Nešić - Lesarska fakulteta Univerze v Beogradu, član žirije

- Doc. Aleksander Mijatović - Fakulteta uporabne umetnosti, član žirije

- Prof. dr. Dušan Skakić - Lesarska fakulteta Univerze v Beogradu, član žirije

- Mag. znanosti Maja Vidaković - področje arhitekture in urbanega dizajna, članica žirije

so za skupino proizvodov za notranjo opremo stanovanj in javnih objektov podelili "Zlati ključ" Odeji d.d., Škofja Loka za kolekcijo "Moje barve".

Kolekcija je izdelana iz potiskanega vzorca v različnih kombinaciha barv od pastelnih kot so zeleno-bež, sivo-roza, sivo-plava ter živih barv kot so oranžno-rumena, roza-oranžna, plava-tirkizni. Istočasno pa je ponudba na voljo tudi v enobarvnih (uni) tkaninah, v beige, sivi, oranžni in tirkizni barvi, tako da je možno dezene in barve med seboj lepo kombinirati.

Pri snovanju te kolekcije so se v Odeji d.d., Škofja Loka posebej potrudili, da poleg estetskega videza kupec dobi tudi izdelek, ki bo praktičen za vzdrževanje. Tkanine za novo kolekcijo so obdelane tako, da pri likanju ne potrebujemo veliko truda, vsi artikli pa se lahko perejo na 40°C. Posteljnina se zapira s praktično zadrgo po širini prevleke za odejo in prevleke za zglavnik. Poleg posteljnine pa vam v kolekciji ponujajo tudi prešita pregrinjala in okrasne zglavnike prav tako v vseh že naštetih barvah potiskanega vzorca ali pa enobarvnih tkanin.

Kolekcija Moje barve vsakemu kupcu omogoča velik izbor možnih kombinacij, ki bivalnemu prostoru lahko dajo nov zagon ter s kontrasti barv in mehkih materialov poudarijo osebnostno noto posameznika.

Kidričeva 80

4220 Škofja Loka

www.odeja.si

tel: 04 51 30 123

davčna št.: SI81684231