O-STA

Podjetje Mary Kay in fundacija Mary Kay Ash Foundation še naprej zavezana preprečevanju in odpravljanju globalnega nasilja na podlagi spola

Zaveza k akcijski koaliciji za enakost generacij proti nasilju na podlagi spola in obnovljena partnerstva s skrbniškim skladom ZN za odpravo nasilja nad ženskami in organizacijo CARE poudarjajo poslanstvo znamke pri zaščiti žensk in deklet po vsem svetu

DALLAS--(BUSINESS WIRE)-- Ob prihajajočem mednarodnem dnevu boja proti nasilju nad ženskami, s katerim se začenja 16 dni aktivizma proti nasilju na podlagi spola, sta podjetji Mary Kay Inc. in Mary Kay Ash Foundation danes napovedali obnovo skupne zaveze za preprečevanje in odpravljanje nasilja na podlagi spola, saj sta se pridružili akcijski koaliciji za enakost generacij proti nasilju na podlagi spola. Zaveza, ki sta jo organizaciji objavili na nedavnem Forumu za enakost generacij Agencije Združenih narodov za ženske v Parizu, je le zadnji korak, ki sta ga ugledna kozmetična znamka in njena dobrodelna enota naredili v želji po izboljšanju življenja žensk po vsem svetu.

Sporočilo za javnost vključuje večpredstavnostne vsebine. V celoti si ga lahko ogledate tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20211124005749/en/

Akcijska koalicija za enakost generacij glede nasilja na podlagi spola, ki jo vodita Agencija Združenih narodov za ženske in Skrbniški sklad ZN za odpravo nasilja nad ženskami (skrbniški sklad ZN), je močno globalno gibanje, ki mobilizira vlade, mednarodne organizacije, dobrodelne organizacije in zasebni sektor, da bi s štirimi konkretnimi ukrepi dosegli preobrat v smeri odprave nasilja na podlagi spola:

• ustvarjanje spodbudnih političnih in pravnih okolij ter okolij, v katerih so na voljo viri;

• širjenje preventivnih programov, ki temeljijo na dokazih;

• razširjanje celovitih, dostopnih in kakovostnih storitev za preživele;

• omogočanje in krepitev avtonomnih organizacij, ki jih vodijo dekleta, in organizacij za pravice žensk, da uporabljajo svoje strokovno znanje.

Cilj akcijske koalicije za enakost generacij glede nasilja na podlagi spola je med drugim doseči, da bi do leta 2026 550 milijonov več žensk in deklet živelo v državah z zakoni in politikami, ki prepovedujejo vse oblike nasilja nad ženskami in dekleti na podlagi spola. Na forumu se je Agencija ZN za ženske zavezala, da bo okrepila podporo in financiranje organizacij za pravice žensk, tako da bo v sodelovanju s partnerji zagotovila najmanj 100 milijonov ameriških dolarjev nepovratnih sredstev, ki bodo v naslednjih petih letih dodeljena prek Skrbniškega sklada ZN za odpravo nasilja nad ženskami (skrbniški sklad ZN).

"Na področju nasilja na podlagi spola vlada izredno stanje na globalni ravni," je dejal Ryan Rogers, vodja naložb pri družbi Mary Kay Inc. in podpredsednik upravnega odbora fundacije Mary Kay Ash FoundationSM . "O nasilju, ki ga doživljajo ženske in dekleta, se bistveno premalo poroča, vendar se ocenjuje, da je nad vsako tretjo žensko in vsako četrto mladostnico intimni partner izvajal fizično ali spolno nasilje. Ukrepati moramo zdaj. Od leta 2000 je fundacija Mary Kay Ash Foundation zavetiščem za pomoč pri nasilju v družini namenila več kot 58 milijonov dolarjev. Naša zaveza akcijski koaliciji za ukrepanje proti nasilju na podlagi spola nam bo omogočila, da to pomoč še razširimo."

"Mary Kay se že od leta 1963 zavzema za izboljšanje življenj deklet in žensk po vsem svetu," je dejala Melinda Foster Sellers, vodja kadrovske službe družbe Mary Kay Inc. "V čast nam je, da se lahko pridružimo vladam, zasebnemu sektorju in nevladnim organizacijam po vsem svetu s podobnimi prizadevanji v tej zavezi za preprečevanje in odpravo nasilja na podlagi spola. Doseganje resnične enakosti bo spremenilo svet, kot ga poznamo - vlaganje v ženske je najmočnejša dobrina, ki jo lahko naredimo, da bi dosegli velike spremembe."

Družba Mary Kay Inc. in fundacija Mary Kay Ash Foundation sta lani združili moči s skrbniškim skladom Združenih narodov za odpravo nasilja nad ženskami (skrbniški sklad ZN) in organizacijo CARE, ki se zavzemata za pravice žensk, da bi podprli njuno poslanstvo, da bi ustvarili svet brez nasilja nad ženskami.

Od leta 1996 je skrbniški sklad ZN podprl 609 organizacij s skupaj 198 milijoni dolarjev v 140 državah in ozemljih, pri čemer vlaga v inovativne in z dokazi podprte rešitve, ki jih vodi civilna družba, ter pobude, ki spreminjajo življenja na nacionalni in lokalni ravni. Podjetje Mary Kay je v partnerstvu s skrbniškim skladom ZN leta 2021 prispevalo k financiranju projektov za zaščito žensk in deklet, ki spreminjajo življenja, v 68 državah in ozemljih.

Skrbniški sklad ZN leta 2021 obeležuje 25. obletnico dodeljevanja donacij, podpore in zavezanosti krepitvi civilne družbe in organizacij za pravice žensk. Ob tej obletnici sklad vabi vse, da ukrepajo in se pridružijo prek izziva množičnega financiranja #Give25forUNTF25, s katerim želi zagotoviti, da bodo organizacije civilne družbe in organizacije za pravice žensk deležne dolgoročnega in prilagodljivega financiranja.

"Skrbniški sklad ZN za odpravo nasilja nad ženskami, Mary Kay Inc. in fundacija Mary Kay Ash Foundation so združili moči za uresničitev petega cilja trajnostnega razvoja in odpravo nasilja nad ženskami z zagotavljanjem dolgoročnega, temeljnega in prilagodljivega financiranja organizacij za pravice žensk po vsem svetu, ki prve priskočijo na pomoč preživelim ženskam in dekletom," je dejala Vesna Jaric, vodja skrbniškega sklada ZN za odpravo nasilja nad ženskami. "Ker se svet še naprej sooča s številnimi in sovpadajočimi krizami, povezanimi z naraščajočo stopnjo nasilja nad ženskami, ki ogrožajo napredek na področju pravic žensk, so javno-zasebna partnerstva bolj pomembna kot kdaj koli pri omogočanju trajnih rezultatov za ženske in dekleta po vsem svetu."

Organizacija CARE, ustanovljena leta 1945, je mednarodna humanitarna organizacija, ki si po vsem svetu prizadeva reševati življenja, premagovati revščino, dosegati socialno pravičnost ter se boriti za ženske in dekleta. Ženske in dekleta so v središču pozornosti organizacije CARE, saj dokazi kažejo, da je odpravljanje neenakosti med spoloma ključno za učinkovito odzivanje na krize, premagovanje revščine ter zagotavljanje dostojanstvenega in varnega življenja vseh ljudi. Leta 2020 je podjetje Mary Kay sklenilo globalno partnerstvo z organizacijo CARE, da bi podprlo njeno kampanjo za odzivanje na krize in zavezo za izkoreninjenje nasilja na podlagi spola povsod, tudi v humanitarnih okoljih.

"Ženske in dekleta ne morejo doseči enakosti, če nasilje in spolno nadlegovanje vsak dan ogrožata njihovo varnost," je dejala Michelle Nunn, predsednica in izvršna direktorica organizacije CARE. "Po vsem svetu se je med pandemijo COVID-19 močno povečalo število primerov nasilja na podlagi spola, v nekaterih državah so sprejeli petkrat več klicev na telefonske številke za pomoč, ženske pa so bile zaprte skupaj z nasilneži. Mary Kay Inc. in fundacija Mary Kay Ash Foundation sodelujeta z organizacijo CARE, da bi zagotovili zmanjšanje tveganja za nasilje na podlagi spola in celovito oskrbo žrtev. V času 16-dnevnih aktivističnih prizadevanj pozivamo javnost, naj se nam pridruži pri odzivanju na poziv in zagovarjanju strukturnih in družbenih sprememb za odpravo nasilja nad ženskami po vsem svetu."

Mary Kay Inc. in fundacija Mary Kay Ash Foundation se pridružujeta zagovornikom pravic žensk po vsem svetu pri praznovanju 25. obletnice skrbniškega sklada ZN za odpravo nasilja nad ženskami in 75. obletnice organizacije CARE.

Globalna tema, ki jo je določila kampanja UNiTE generalnega sekretarja ZN, za letošnjih 16 dni aktivizma proti nasilju na podlagi spola, ki bodo potekali od 25. novembra do 10. decembra 2021, je "Naj bo svet oranžen: končaj nasilje nad ženskami zdaj!"

O Mary Kay

Mary Kay Ash, ena prvih žensk, ki so prebile stekleni strop, je pred več kot 58 leti svoje lepotno podjetje ustanovila s tremi cilji: razviti nagrajujoče priložnosti za ženske, ponuditi izdelke, ki se jim ni moč upreti, ter izboljšati svet. Te sanje so vzcvetele v večmilijonsko podjetje z milijoni neodvisnih prodajalk v skoraj 40 državah. Mary Kay je predana vlaganju v znanost, ki stoji za lepoto in proizvodnjo vrhunske nege kože, lepotilne kozmetike, prehranskih dopolnil in dišav. Mary Kay je v partnerstvu z organizacijami z vsega sveta zavezana opolnomočenju žensk in njihovih družin, pri čemer se osredotoča na podporo raziskovanju raka, zaščito žrtev nasilja v družini, polepšanje naših skupnosti in spodbujanje otrok, da sledijo svojim sanjam. Izvirna vizija Mary Kay Ash še naprej sije - z vsako šminko. Več o tem na MaryKay.com.

O fundaciji The Mary Kay FoundationSM

V skladu z željo Mary Kay Ash, da bi obogatila življenja žensk po vsem svetu, fundacija Mary Kay FoundationSM zbira in razporeja sredstva z namenom investiranja v prelomne raziskave na področju raka, ki bi zagotovile zdravilo za oblike raka, za katerimi obolevajo ženske, in da bi končala družinsko nasilje nad ženskami. Od leta 1996 je fundacija Mary Kay FoundationSM za organizacije, posvečene tej dvojni misiji, prispevala več kot 80 milijonov dolarjev. Fundacija ob tem podpira tudi pobude za ozaveščanje, programe za vključevanje skupnosti ter se zavzema za zakonodajo, s pomočjo katere bodo ženske zdrave in varne. Skupaj lahko naredimo svet boljši za ženske. Za več informacij o tem, kako izobraževati, zagovarjati, se vključiti v prostovoljno delo in darovati ter se pridružiti pobudam, ki rešujejo življenja preko podpore in opolnomočenja žensk, obiščite stran marykayfoundation.org, nas obiščite na Facebooku in Instagramu ali nam sledite na Twitterju.

O Skrbniškem skladu Združenih narodov za odpravo nasilja nad ženskami

Skrbniški sklad Združenih narodov za odpravo nasilja nad ženskami (Skrbniški sklad ZN), ki ga v imenu sistema OZN upravlja Agencija ZN za ženske, je edini svetovni mehanizem za dodeljevanje nepovratnih sredstev, namenjen izključno izkoreninjenju vseh oblik nasilja nad ženskami in dekleti. V 25 letih svojega obstoja je podprl 609 organizacij, ki vlagajo v inovativne in na dokazih temelječe rešitve civilne družbe in projekte, ki spreminjajo življenje. Financirani projekti se osredotočajo na preprečevanje nasilja, izvajanje zakonov in politik za naslavljanje in odpravo nasilja nad ženskami in dekleti ter izboljšanje dostopa do osnovnih storitev za preživele. Več informacij je na voljo na untf.unwomen.org, spremljajte pa nas lahko na Facebooku, Instagramu in Twitterju.

O CARE

CARE je bila ustanovljena leta 1945, ko je bil ustvarjen paket CARE Package®, in je vodilna humanitarna organizacija za boj proti revščini v svetu. CARE ima več kot sedem desetletij izkušenj z zagotavljanjem nujne pomoči v času krize. Naši odzivi v nujnih primerih se osredotočajo na potrebe najbolj ranljivih skupin prebivalstva, zlasti deklet in žensk. Lani je CARE delala v 100 državah in dosegla skoraj 70 milijonov ljudi po vsem svetu. Če želite izvedeti več, obiščite www.care.org.

Izvirnik je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20211124005749/en/

Kontakti


Korporativno komuniciranje v Mary Kay Inc.
marykay.com/newsroom
972.687.5332 or media@mkcorp.com


Vir: Mary Kay Inc.

Večpredstavnostne vsebine

Foto

Vesna Jaric, vodja skrbniškega sklada ZN za odpravo nasilja nad ženskami (Foto: Mary Kay Inc.)

Foto

Skrbniški sklad ZN leta 2021 obeležuje 25. obletnico dodeljevanja donacij, podpore in zavezanosti krepitvi civilne družbe in organizacij za pravice žensk. (Grafika: Mary Kay Inc.)

Foto

Michelle Nunn, predsednica in izvršna direktorica organizacije CARE (Foto: Mary Kay Inc.)

Foto

Ženske in dekleta so v središču pozornosti organizacije CARE, saj dokazi kažejo, da je odpravljanje neenakosti med spoloma ključno za učinkovito odzivanje na krize, premagovanje revščine ter zagotavljanje dostojanstva in varnosti vsem ljudem. (Grafika: Mary Kay Inc.)

Photo

Ryan Rogers, glavni naložbeni direktor družbe Mary Kay Inc. in podpredsednik upravnega odbora fundacije Mary Kay Ash FoundationSM(Foto: Mary Kay Inc.)

Photo

Družba Mary Kay Inc. in fundacija Mary Kay Ash Foundation sta lani združili moči s skrbniškim skladom Združenih narodov za odpravo nasilja nad ženskami (Skrbniški sklad ZN) in organizacijo CARE, da bi podprli svoje poslanstvo, da bi dosegli svet brez nasilja nad ženskami. (Grafika: Mary Kay Inc.)

Photo

Melinda Foster Sellers, vodja kadrovske službe družbe Mary Kay Inc. (Foto: Mary Kay Inc.)

Photo

Prek partnerstva s skrbniškim skladom ZN je podjetje Mary Kay v letu 2021 prispevalo k financiranju projektov, ki spreminjajo življenja, za zaščito žensk in deklet v 68 državah in ozemljih. (Grafika: Mary Kay Inc.)


Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.