O-STA

Na ŠC Velenje odpiramo učno prodajalno

V sredo, 1. 12. 2021, ob 10. uri odpira vrata učna prodajalna na Šoli za storitvene dejavnosti. Po videzu je učilnica ogledalo pravi trgovini, namenjena pa je dijakom v izobraževalnem programu Trgovec.

Za postavitev učne prodajalne sta združila moči podjetje Mercator in ŠC Velenje. In kot so zapisali v Mercatorju:

Z učnimi prodajalnami želi Mercator vzpostaviti dolgoročno sodelovanje s šolami za promocijo poklica prodajalec. Učne trgovine, ki so v celoti opremljene (z delujočo blagajno) in založene z izdelki, tako dodatno omogočajo kakovostno učenje bodočih prodajalk in prodajalcev.

Mercatorjeve prodajne inštruktorice med letom obiščejo učne prodajalne, jih posodabljajo in sodelujejo tudi v učnem procesu ob predstavitvi poklica prodajalec ter pri izobraževanju s področja prodajnih veščin in sodobnih prodajnih orodij.

Mercator je prvi trgovec, ki je na slovenskem trgu uvedel spletno market trgovino, samopostrežne blagajne, samostojno skeniranje, mobilno aplikacijo, ki je tudi mobilna denarnica, hkrati pa ustvarja tudi številne digitalne vsebine, ki so blizu tako mladim prodajalcem kot kupcem.

Poklic prodajalec je že dlje časa med deficitarnimi poklici, v Mercatorju pa ga želijo tudi z učnimi prodajalnam in posredovanjem informacij o najsodobnejših trgovskih praksah bolj približati mladim, saj gre za dinamičen in zanimiv poklic.

Helena Zupanc,

ravnateljica

Šola za storitvene dejavnosti

Šolski center Velenje