O-STA

Predstavitev natečajnih rešitev za ureditev območja Zlati grič

Velenje, 6. december 2021 - V sredo, 8. decembra, bomo ob 17. uri v sejni dvorani Mestne občine Velenje (Titov trg 1, Velenje) pripravili predstavitev rezultatov natečaja celostne ureditve območja Zlati grič v Velenju. Prispeli natečajni rešitvi bo predstavila predsednica ocenjevalne komisije izr. prof. dr. Ilka Čerpes.

Na natečaj, ki ga je Mestna občina Velenje razpisala v sodelovanju z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije, so prispeli trije predlogi, pri čemer eden od njih ni izpolnjeval natečajnih pogojev.

Predstavitev, ki bo potekala v obliki video konference, boste lahko spremljali v dvorani ali preko video povezave na spletni strani www.velenje.si. Prispeli elaborati ureditve območja Zlati grič bodo na ogled na razstavi v 1. nadstropju Mestne občine Velenje (hodnik Urada za urejanje prostora) do 31. decembra. Ogled prispelih rešitev natečaja bo mogoč tudi na spletni strani www.velenje.si.

Zmagovalni predlog z oznako AB123 je izdelala projektna skupina DANS arhitekti, d. o. o., v sestavi: Maja Cvelbar, Miha Dešman, Eva Fišer Berlot, Ariana Furlan Prijon, Vlatka Ljubanović, Katarina Pirkmajer Dešman, Gregor Gašperšič in Matija Golja. Elaboratu z oznako VE512, pod katerega so se podpisali Miha Možič, Luka Kravanja, Christian Stanonik, Jure Korošec in Špela Lesnik, smo podelili priznanje.

Mestna občina Velenje je konec leta 2020 pričela s pripravo javnega natečaja, s katerim je želela pridobiti čim več kakovostnih rešitev oblikovanja naselja na največji prosti površini v neposredni bližini mesta, ki bi lahko v prihodnje služile kot osnova za pripravo novega Občinskega podrobnega prostorskega načrta. V sodelovanju z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije smo junija 2021 objavili anonimni natečaj za programsko, urbanistično, arhitekturno in krajinsko ureditev zemljišča nekdanjega sadovnjaka ob vstopu v Velenje, velikega 60.000 m², ki smo ga poimenovali Zlati grič.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje