O-STA

Družba Interactive Brokers uvaja mobilno platformo za trgovanje IMPACT za družbeno ozaveščene vlagatelje

Aplikacija in platforma IMPACT uporabnikom omogoča, da vlagajo v skladu s svojimi vrednotami in ustvarjajo svet, kot si ga želijo.

GREENWICH, Connecticut, ZDA - (BUSINESS WIRE) - Skupina Interactive Brokers Group (Nasdaq: IBKR), globalna borznoposredniška družba, je danes vlagateljem po vsem svetu predstavila novo storitev IMPACT. To je patentirana mobilna aplikacija za trgovanje, ki je zasnovana tako, da vlagateljem pomaga enostavno uskladiti portfelje s svojimi vrednotami in jim pomaga oblikovati lastno prihodnost, kot si jo želijo. Aplikacija IMPACT družbe Interactive Brokers, ki širi možnosti za trgovanje na področjih okolja, družbe in upravljanja (ESG), ima preprosto in intuitivno zasnovo, ki poenostavlja postopek trajnostnega vlaganja za vse uporabnike. Po lansiranju za ameriške vlagatelje se globalna uvedba programa IMPACT sedaj odvija v času, ko so vidiki ESG za vlagatelje v svetovnem merilu vse pomembnejši. Globalna mreža investitorjev (Global Impact Investor Network) ocenjuje, da skupni obseg tega trga znaša za 715 milijard ameriških dolarjev investicij, ki jih upravlja 1,720 organizacij.

"Uporabnost in usklajenost vrednot, ki jih ponuja naša nadzorna plošča Impact Dashboard, aplikacija IMPACT sedaj prinaša direktno v roke vlagateljev," je dejal Will Peterffy, direktor za področja ESG pri družbi Interactive Brokers. "Vodimo novo generacijo investitorjev, ki jim omogočamo, da svoj odgovorni naložbeni načrt razvijejo na podlagi osebnih vrednot, kar zagotavlja tudi višjo preglednost."

IMPACT vlagateljem omogoča, da izberejo svoja osebna naložbena merila med 13 vrednotami in načeli: Čist zrak, čista voda, čista zemlja, življenje v oceanih, varnost potrošnikov, etično vodenje, enakost spolov, rasna enakost, vključenost LGBTQ, preglednost podjetja, trajnostni življenjski cikel izdelkov, premišljeni poslovni modeli ter pošteno delo in uspešne skupnosti. Vlagatelji lahko naložbe tudi izključijo, in sicer na podlagi 10 kategorij: testiranje na živalih, spornost poslovne etike, politična poraba sredstev in lobiranje, energetsko intenzivna dejavnost, fosilna goriva, toplogredne emisije, nevarni odpadki, visoka poraba vode, tobak, alkohol in igre na srečo ter proizvajanje orožja.

Na podlagi teh izbir aplikacija pripravi ocene vpliva obstoječih portfeljev in deležev ter identificira podjetja, ki ustrezajo izbranim merilom vlagateljev. Interactive Brokers uporablja podatke ESG, ki jih zagotovijo zunanji ponudniki, in jih kombinira z vrednostnimi preferencami strank, da ustvari oceno vpliva. Skupaj z možnostjo pregleda finančnih kazalnikov za delnice in preverjanja ocen vpliva podjetij to vlagateljem omogoča, da z izbiro alternativnih podjetij na preprost in učinkovit način izboljšajo svoje ocene.

IMPACT vključuje tudi funkcijo zamenjave oziroma "Swap", edinstveno možnost, ki uporabnikom omogoča zamenjavo pozicije z ene delnice na drugo v enakem dolarskem znesku. Z le enim dotikom lahko vlagatelji hkrati kupujejo in prodajajo delnice na podlagi primerjalnih ocen vpliva enega podjetja v primerjavi z drugim. Ta funkcija je sicer na voljo samo za delnice v ZDA. "Funkcija Swap v primerjavi z našimi konkurenti gre še korak dlje, saj strankam omogoča, da svoje pozicije v portfelju enostavno uskladijo s tistim, kar jim je osebno najbolj pomembno, na kar smo resnično ponosni," dodaja Edward Soffer, vodja ESG pri družbi Interactive Brokers. "Aplikacija je zasnovana za sodobne vlagatelje, ki se zavedajo, da njihove naložbe vplivajo na družbo in pospešujejo spremembe."

Ob lansiranju aplikacije IMPACT je družba Interactive Brokers vzpostavila sodelovanje z neprofitno organizacijo One Tree Planted pri pobudi IMPACT Plant a Forest. Program Plant a Forest bo na voljo prvim 30.000 strankam, ki se prijavijo v aplikacijo IMPACT, in vlagateljem ponuja priložnost, da pomembno vplivajo na okolje. Za vsakih 1.000 dolarjev, ki jih katerikoli investitor položi na svoj račun, bo IMPACT posadil 25 dreves. Stranke IBKR, ki uporabljajo aplikacijo IMPACT, lahko tako z ekvivalentom 1 drevesa na vsakih 40 vloženih dolarjev enostavno pomagajo pri prizadevanjih za pogozdovanje in usmerijo delovanje IMPACT v sajenje dreves v okoljsko kritičnih regijah, kot so Kalifornija, Mehika, Slonokoščena obala ali Indija. One Tree Planted je neprofitna organizacija, ki po vsem svetu sadi drevesa za boj proti podnebnim spremembam in krčenju gozdov ter sodeluje z organizacijami za pogozdovanje v Severni Ameriki, Latinski Ameriki, Afriki in Aziji.

Za več informacij in prenos aplikacije IMPACT obiščite:

Združeno kraljestvo: https://impact.interactivebrokers.co.uk/
Zahodna Evropa: https://impact.interactivebrokers.ie/
Srednja Evropa: https://impact.interactivebrokers.hu/
Avstralija: https://impact.interactivebrokers.com.au/
Hong Kong: https://impact.interactivebrokers.com.hk/
Singapur: https://impact.interactivebrokers.com.sg/
Kanada: https://impact.interactivebrokers.ca/
Drugo: https://impact.interactivebrokers.com

IMPACT ni na voljo prebivalcem Indije in Japonske.

O družbi Interactive Brokers Group, Inc.:

Podružnice skupine Interactive Brokers Group strankam po vsem svetu s pomočjo enega samega integriranega naložbenega računa IBKR 24 ur dnevno zagotavljajo avtomatizirano izvrševanje poslov in skrbništvo nad vrednostnimi papirji, blagom in tujimi valutami na več kot 135 trgih v številnih državah in valutah. Opravljamo storitve za posamezne vlagatelje, hedge sklade, lastniške trgovalne skupine, finančne svetovalce in uvajalne posrednike. Štiri desetletja osredotočanja na tehnologijo in avtomatizacijo so nam omogočila, da smo svojim strankam lahko zagotovili edinstveno izpopolnjeno platformo za upravljanje naložbenih portfeljev. Našim strankam si prizadevamo zagotoviti ugodne cene izvrševanja ter orodij za trgovanje, upravljanje tveganj in portfeljev, raziskovalne zmogljivosti in naložbene produkte, vse z nizkimi stroški ali celo brez njih, kar strankam omogoča doseganje vrhunskih donosov naložb. Revija Barron's je v svojem pregledu najboljših spletnih posrednikov 26. februarja 2021 družbo Interactive Brokers uvrstila na prvo mesto s petimi zvezdicami od petih.

Oglejte si izvirno različico na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20211208005630/en/


Kontakt


Mediji: Katherine Ewert, media@ibkr.com


Vir: Interactive Brokers Group, Inc.

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.