O-STA

Nocojšnji Veliki Gatsby za deseto obletnico prenovljenega SNG Opera in balet Ljubljana

Razprodan Veliki Gatsby bo pospremili praznični dan gledališča

Prav danes mineva deset let od svečane prireditve, naslovljene Zlitje stoletij, ki je na velikem odru pospremila odprtje prenovljenih prostorov in novega prizidka Slovenskega narodnega gledališča Opera in balet Ljubljana. Na ta zgodovinski trenutek bo umetniški ansambel nocoj spomnil z baletno predstavo Veliki Gatsby, za katero je častno pokroviteljstvo prevzel predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Baletni umetniški ansambel nocojšnjo predstavo, ki je že minuli mesec napolnila dvorano, nestrpno pričakuje, saj je njen koreograf Leo Mujić na oder postavil uspešnico, ki ne le zabava občinstvo, ampak tudi ves baletni umetniški ansambel.

"Ponosni in veseli smo, da se lahko današnjemu prazničnemu dnevu, ko je gledališče na novo zadihalo v prenovljenih prostorih, poklonimo z razprodano predstavo, ki jo občinstvo in umetniki obožujejo," pravi direktor gledališča Staš Ravter.

Prenovljeno gledališče oziroma stavba je v desetih letih doživela 34 opernih in 20 baletnih premier, več zamenjav umetniških vodij, direktorjev, sprejela številne koreografe, režiserje, dirigente, operne pevce, baletne plesalce in veliko drugih umetniških ustvarjalcev, ki so obogatili in napolnili osrednje operno-baletno gledališče z novo, svežo, mlado energijo. Predstave je obiskalo več kot 500 tisoč obiskovalcev, umetniški ansambli pa so uspešno gostovali doma in v tujini, na zadnje prav z baletom v Madridu.

V gledališču so prepričani, da je pred Opero in Baletom svetla prihodnost. Prihodnje leto bo SNG Opera in balet obeležilo stotrideset let izgraditve arhitekturne mojstrovine operne stavbe. "S spoštovanjem in hvaležnostjo bomo zrli v ta spomenik slovenske kulture, uživali v njegovem videzu in vsebinah ter navdihnjeni s preteklostjo ustvarjali za danes z mislijo na prihodnost," še doda direktor Staš Ravter.

Podpis pod foto: Razprodan Veliki Gatsby bo pospremili praznični dan gledališča.

***