O-STA

Fulbright & Jaworski bo razširil poslovanje na Bližnjem vzhodu z otvoritvijo pisarn v Dubaju in Rijadu

WASHINGTON in HOUSTON, ZDA - (BUSINESS WIRE) - 28. november, 2005 �- Mednarodna odvetniška družba Fulbright & Jaworski je sporočila, da bo razširila svoje poslovanje na Bližnjem vzhodu z otvoritvijo pisarn v Dubaju in Rijadu. Pisarni se bosta pridružila družabnik John V. Lonsberg, ki bo vodil pisarno na Bližnjem vzhodu skupaj s družabnikom Markom E. Bischem. Pisarni Fulbright & Jaworski se bodo prav tako pridružili Sam E. Eversman kot starejši svetovalec, Hasan Mostafa Kamel Elsajed kot starejši svetovalec z Bližnjega vzhoda, ter Amgad T. Husein in Stanley E. Rice kot starejša družabnika. Vsi imajo dolgoletne izkušnje na Bližnjem vzhodu.

Družba Fulbright & Jaworski bo pisarno v Dubaju ustanovila v sodelovanju s Khalidom M. Kadfur Al-Mehajrijem iz pisarne pravnih svetovalcev Al-Mehajri Legal Consultants. Pisarno v Rijadu pa bo ustanovila v sodelovanju z Nasirjem A. Kadaso iz odvetniške pisarne Kadasa Law Firm. Združene pisarne bodo prav tako imele prevajalski oddelek za prevajanje iz arabskega v angleški jezik in obratno, dodatni Fulbrightovi odvetniki pa bodo poslovali tako v pisarnah na Bližnjem vzhodu kot v Londonu in ZDA.

Pisarna se bo osredotočala predvsem na mednarodno poslovanje, energijo, projektno financiranje, nudenje odvetniških storitev, gostoljubnost, turizem in reševanje mednarodnih sporov, vključno z arbitražo, po vsem Bližnjem vzhodu, severni Afriki in osrednji Aziji. Mednarodni oddelek pisarne Fulbright ima trenutno 130 odvetnikov v osmih ameriških pisarnah in pet mednarodnih pisarn v Aziji, Evropi in na Bližnjem vzhodu. Fulbrightova mednarodna pisarna za energijo vključuje 250 odvetnikov, založba za pravniške publikacije Chambers and Partners pa jo je uvrstila med vodilne odvetniške pisarne za energijo v ZDA. Fulbrightova skupina za strukturirano in projektno financiranje nudi svoje storitve strankam na praktično vseh kontinentih. Mednarodna skupina za arbitražo je že prejela številna priznanja, pravna revija The American Lawyer pa jo je uvrstila med "arbitražno elito".

Steven B. Pfeiffer, predsednik izvršnega odbora pisarne Fulbright & Jaworski, je povedal: "Fulbrightovi odvetniki so strateško nameščeni po vsem svetu, kjer nas naše stranke potrebujejo, Bližnji vzhod pa je in bo ostal središče svetovne trgovine. V tej regiji delujemo že nekaj desetletij, Fulbrightovi odvetniki v Dubaju in Rijadu pa predstavljajo pomembno vez z vsemi našimi pisarnami v ZDA, Aziji in Evropi, tako da lahko nudijo storitve strankam po vsem svetu. John Lonsberg, Mark Bisch, Sam Eversman in drugi novi sodelavci imajo dolgoletne in spoštovane pisarne na Bližnjem vzhodu, ki že nekaj desetletij nudijo storitve pomembnim strankam v regiji."

Novi družabnik John Lonsberg je povedal: "Prijateljstvo z nekaterimi novimi Fulbrightovimi sodelavci se je začelo že pred dvema desetletjema, zato smo veseli, da se jim bomo pridružili. Pisarna Fulbright ima veliko dragocenih strank na Bližnjem vzhodu, vsi odvetniki v podjetju pa so strokovnjaki za delo v tej regiji. Fulbright je dobro znan na področju energije, reševanja mednarodnih sporov in projektnega financiranja - vsa ta področja so pomembna za širitev podjetij na Bližnjem vzhodu. S strokovnim znanjem pisarne Fulbright in našimi 25-letnimi izkušnjami v tej regiji bodo naše stranke imele na voljo neprimerljive storitve."

Jeffrey A. Blount, Fulbrightov družabnik in vodja pisarne v Hong Kongu ter sopredsednik Fulbrightovega mednarodnega oddelka, je povedal, "Bližnji vzhod je bil vedno križišče mednarodne trgovine. Povezava Azija-Bližnji vzhod je močna in še vedno raste. Sam Bližnji vzhod predstavlja pomembne dolgoročne priložnosti, ki so v skladu z našim strokovnim znanjem na področju energije in financ."

C. Mark Baker, sopredsednik Fulbrightovega mednarodnega oddelka in mednarodne skupine za arbitražo, je povedal: "Naši novi sodelavci so dobrodošli. Oni in naši novi pisarni v Dubaju in Rijadu so logičen korak naprej v stalnem širjenju Fulbrightovega poslovanja na področju mednarodne arbitraže. Pri tem smo sledili enaki strategiji kot pri naši pisarni v Londonu, ki je pred nedavnim pridobila še deset odvetnikov, vključno z Listo Cannon, ki zdaj vodi evropsko pisarno za reševanje sporov. Za to potezo smo se odločili zaradi neprimerljivih dolgoročnih izkušenj, ki jih imajo John, Mark in drugi novi sodelavci v tej regiji."

John Lonsberg, ki ima že 25 let izkušenj na Bližnjem vzhodu, se bo pisarni Fulbright & Jaworski pridružil kot družabnik, ki se bo osredotočil na širitev svoje pisarne v tej regiji. Lonsberg se ukvarja s področjem mednarodnih trgovskih transakcij, vključno s pogajanji med proizvodnimi strateškimi združbami na področju letalske in visoko-tehnološke industrije na Bližnjem vzhodu, v Aziji in Evropi. Nastopil je že v imenu vlad Savdske Arabije, Kuvajta in Jemna, sodeloval pa je tudi pri reševanju mednarodnih sporov. Lonsberg je nekdanji predsednik odbora za bližnjevzhodno pravo pri oddelku ameriškega združenja odvetnikov za mednarodno pravo. Bil je tudi družabnik pri pisarni Bryan Cave, kjer je vodil mednarodno skupino za poslovanje s strankami.

Pisarni Fulbright & Jaworski se bo kot družabnik pridružil tudi Mark Bisch, ki bo še naprej zastopal večje mednarodne družbe in druge mednarodne stranke, ki poslujejo v regiji, prav tako pa bo še naprej bival v Dubaju. Bisch prinaša s seboj več kot 10 let izkušenj na Bližnjem vzhodu. Bisch se osredotoča na vrsto mednarodnih trgovskih transakcij, vključno s partnerstvi, združitvami in prevzemi, na družbe in vodstva, področje tehnologije in reševanje mednarodnih sporov. Redno svetuje strankam v Združenih arabskih emiratih, Savdski Arabiji, Kuvajtu, Katarju, Omanu, Bahrajnu, Egiptu, Jordaniji, Libanonu in Siriji. Tudi Bisch je bil družabnik pri pisarni Bryan Cave.

V Dubaj se bo preselil Fulbrightov družabnik John Boehm, ki bo deloval v novi pisarni v Dubaju. Boehmova kariera pri Fulbrightu vključuje delo na področju trgovine, tehnoloških licenc, družb in financiranja infrastrukture, ki je prilagojeno potrebam Fulbrightovih strank v tej regiji.

Podjetju se bodo pridružili tudi štirje odvetniki. Starejši svetovalec z Bližnjega vzhoda, Hasan Mostafa Kamel Elsajed, bo še naprej prebival in deloval v Dubaju. Ima vrsto izkušenj na področju gospodarskega prava in trgovine, vključno s pravnimi procesi, na področju mednarodne arbitraže, licenc in intelektualne lastnine, in tudi islamskega prava. Sam Eversman se bo Fulbrightu pridružil kot starejši svetovalec z več kot 10-letnimi izkušnjami v Savdski Arabiji, Združenih arabskih emiratih in Kuvajtu. Eversman, poklicni računovodja, podjetjem pomaga raziskovati, strukturirati, ustanoviti in odpreti podružnice na Bližnjem vzhodu, prav tako pa zastopa bližnjevzhodne vladne in poslovne stranke pri transakcijah ali sporih zunaj meja Bližnjega vzhoda. Njegova odvetniška pisarna se ukvarja z mednarodnimi transakcijami, financiranjem družb in projektov, partnerstvi in prenosom intelektualne lastnine. Medtem ko je delal za pisarno Bryan Cave, je Eversman živel v Rijadu, Dubaju in Kuvajtu. Amgad T. Husein je starejši družabnik v Fulbrightovi pisarni v Rijadu in se bo osredotočal predvsem na večje ameriške, evropske in azijske banke in družbe, ki poslujejo v Arabskem zalivu. Stanley E. Rice, ki je starejši družabnik v Fulbrightovi pisarni v Dubaju, je prav tako poklicni računovodja, ki se bo ukvarjal s pravnimi procesi na področju trgovine in transakcijami - še posebej na področju tehnologije in telekomunikacij.

Fulbright & Jaworski L.L.P.

Pisarna Fulbright & Jaworski L.L.P., ustanovljena leta 1919, je vodilna mednarodna odvetniška pisarna z več kot 940 odvetniki in 13 pisarnami v Houstonu, New Yorku, Washingtonu, Austinu, Dallasu, Los Angelesu, Minneapolisu, San Antoniu, Dubaju, Hong Kongu, Londonu, Münchnu in Rijadu. Fulbright nudi vrsto pravniških storitev tako domačim kot tujim strankam po vsem svetu.

Poročilo BTI za leto 2005 podjetja za raziskave FORTUNE 1000 je Fulbright & Jaworski izbralo za "vodilno elitno odvetniško pisarno", revija Corporate Board Member je v svoji raziskavi članov odbora javnih podjetij Fulbright & Jaworski uvrstila med 20 najboljših pisarn za gospodarsko pravo v ZDA, mednarodna pravna pisarna pa je na podlagi raziskave mednarodnega pravnega sveta pisarni Fulbright & Jaworski podelila nagrado po izbiri strank "2005 Client Choice Award" kot vodilno podjetje v ZDA na področju poslovanja s strankami. Za več informacij obiščite spletno stran www.fulbright.com.

Allan Ripp,

212-721-7468 (US and Asia)

email:Arippnyc@aol.com

Leigh Ann Nicas,

713-651-5582 (US and Asia)

email:lnicas@fulbright.com

Sarah Rowan,

+44-20-7282-1049 (Europe)

email:sarah.rowan@citigatedr.co.uk

John Hobday,

+971(0) 50 4648 706 (Middle East)

email:john.hobday@citigateme.com