O-STA

Dobro sodelovanje s predsedniki krajevnih skupnosti in mestnih četrti za razvoj mesta

Velenje, 15. december 2021 - Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol s sodelavci je sprejel predsednice in predsednike krajevnih skupnostih in mestnih četrti ter se jim zahvalil za dobro sodelovanje pri načrtovanju investicij, ki smo jih uvrstili v proračuna za prihodnji dve leti.

Na srečanju je župan Peter Dermol povedal, da morajo biti naša skupna prizadevanja usmerjena v dobrobit slehernega posameznika. To so dobri temelji, na katerih lahko gradimo razvoj našega mesta. Pri svojem delovanju moramo izhajati iz potreb občanov ter biti bolj učinkoviti in zaupanja vredni. Z delom na terenu med ljudmi lahko dobimo prave informacije in si tako lažje postavljamo prioritete. Pred nami je obdobje prestrukturiranja, veliki izzivi, ki lahko le s sodelovanjem in povezovanjem postanejo prave priložnosti.

V letošnjem letu je župan opravil razgovore s predsedniki in obiskal vse krajevne skupnosti in mestne četrti, z željo, da si na terenu, na gradbiščih ogledamo razmere, prisluhnemo potrebam tam živečih krajanov. Na osnovi zbranih podatkov s terena smo začeli pripravljati tudi proračuna za leti 2022 in 2023, saj smo občina, ki je lahko za zgled dobrega sodelovanja različnih deležnikov (predsednikov KS in MČ, svetov KS in MČ, društev ipd.). Krajevne skupnosti in mestne četrti so zelo pomemben del naše lokalne skupnosti, zato smo v proračunu predvideli povišanje sredstev za delovanje svetov krajevnih skupnosti in mestnih četrti.

V okviru finančnih zmožnostih smo poskušali upoštevati tako pobude predstavnikov 15 krajevnih skupnosti in 3 mestnih četrti kot predloge, podane s strani občank in občanov.

Predsednike smo seznanili, da je v začetku prihodnjega leta predviden začetek gradnje omrežja, ki bo omogočal ultrahitro širokopasovno optično infrastrukturo vsem uporabnikom na podeželju. V okviru projekta RUNE bomo pokrili tako sive lise (območja, kjer je prisotno samo eno omrežje) kot tudi bele lise (območja, kjer prebivalci nimajo možnosti pridobitve širokopasovnega priključka, saj za izgradnjo tovrstne infrastrukture ni komercialnega interesa).