O-STA

#enostavnodrugačenBOŽIČ 2021

S spletnim koncertom glasbenih sestavov bodo 23. 1. ob 19h na kanalih YouTube in Facebook na Gimnaziji Celje - Center počastili prihajajoče praznike ter poudarili pomen sobivanja za našo skupno prihodnost

Žal tudi letošnje leto razmere ne dovoljujejo, da bi glasbeni sestavi Gimnazije Celje - Center v katerih sodeluje več kot 100 dijakov, pripravile tradicionalni predpraznični koncert. Mladi glasbenice in glasbeniki ter njihovi mentorji so se tako odločili, da 3. 12., na ta veseli dan kulture, v šoli posnamejo suito #enostavnodrugačenBOŽIČ, ki jo je posebej zanje priredil prof. Danijel Berden, sicer učitelj glasbe na GCC in Srednji zdravstveni in kozmetični šoli Celje. V simpatičen praznični glasbeni kolaž je povezal znane slovenske skladbe, ki sta jih navdihnila božični čas in pričakovanje novega leta, ter jih priredil za mešani pevski zbor in instrumentalno zasedbo. Premiera posnetka bo v četrtek, 23. 12., ob 19. uri na kanalih YouTube in Facebook GCC. Moči so tudi tokrat združili Dekliški pevski zbor GCC pod vodstvom prof. Davida Preložnika, Nonet GCC pod vodstvom prof. Barbare Arlič Kerstein, FaVoZa pod vodstvom prof. Gregorja Deleja in zasedba The Šlagers pod vodstvom prof. Saša Šonca. Vsaka zasedba je pripravila tudi po en samostojen posnetek - ti pa bodo na socialnih omrežjih šole objavljeni v času novoletnih počitnic, na GCC pa napovedujejo tudi tradicionalni novoletni koncert, ki bo predvidoma potekal "v živo" 6. 1. v cerkvi sv. Duha v Celju.

Kljub drugačnim razmeram GCC uspeva vzdrževati izjemno pester obšolski utrip z več kot 70 dejavnostmi, ki jih za dijake pripravljajo ob pouku. Mednje sodijo tudi glasbene zasedbe - kar 9 jih letos deluje na šoli. Decembrske dni so dijaki popestrili tudi s številnimi dogodki, kot sta bili vsakoletni Centrovizija (15. 12.) in Bela snežinka umetniške gimnazije (17. 12.), glasbena pravljica za vrtčevske otroke v izvedbi 3. j-razreda, obisk terapevtskega psa Marleya v razredih (13.-17. 12.), GCC božični dan (20. 12.), karierni dan (21. 12.) in dneva obveznih-izbirnih vsebin (22. in 23. 12.). Dijaki umetniške gimnazije so izdali tudi tradicionalni koledar. Tema celotnega letošnjega leta pa je na šoli Sobivanje - ta povezuje številne projekte, medpredmetne povezave, vsebinske poudarke pri posameznih predmetih. V novoletnem voščilu in vabilu na predpraznični koncert, pa so zapisali takole: "Zadnje čase se pogosto zdi, da človeštvo, kot njegov delček pa tudi mi, hodi po poteh, ki razdvajajo, namesto da bi združevale, in je izgubilo ter pozabilo formulo za žlahtno, človeka vredno sobivanje, v katerem je dovolj prostora za sočutje, odkritosrčnost, hvaležnost, prijateljstvo, poštenost, spoštovanje do sočloveka, narave in vsega stvarnega, zato bo treba to formulo znova odkriti. Želimo vam, da bi bili v novem letu med tistimi Zemljani, ki se jim bo to odkritje kar najbolje posrečilo."

PRILOGA: Fotografije s snemanja suite #enostavnodrugačenBOŽIČ (arhiv GCC)

Dodatne informacije: Gregor Deleja, ravnatelj GCC, 041 708 945, gregor.deleja@gcc.si