O-STA

Slovenski teniški up Matic Križnik pod vodstvom Blaža Kavčiča do novih uspehov, mladega tenisača podpira Studio Moderna s projektom Grow Aces

Matic Križnik in Jan Heere, direktor skupine Studio Moderna
Matic Križnik z novim trenerjem Blažem Kavčičem

Sporočilo za javnost

LJUBLJANA, 16. december 2021 - Pri Studiu Moderna verjamejo v perspektivnega 16-letnega slovenskega teniškega upa, podpirajo ga že drugo sezono. Okrog Matica Križnika so zasnovali projekt Grow Aces (sl. razvijamo ase), prek katerega želijo v prihodnje podpreti še več mladih športnih talentov, ter jim omogočiti boljše pogoje in možnosti za napredek in razvoj v vrhunske športnike.

Matic Križnik od septembra trenira pod okriljem Blaža Kavčiča, nekdanjega 68. igralca sveta. Pred dnevi sta se vrnila iz Latvije, kjer je Matic navdušil z odlično igro. S petimi prepričljivimi zmagami v posamezni konkurenci je ugnal nasprotnike ter osvojil svoj tretji ITF turnir v mladinski konkurenci.

Matic je trenutno 192. igralec na ITF lestvici najboljših mladincev, najvišje v svoji karieri. V začetku naslednjega leta pa se bo zaradi izpada starejših tekmovalcev z mladinske lestvice pomaknil še višje.

Matičeve uspehe ter bolj samozavestno igro na turnirjih je pripisati njegovemu trdemu delu in sodelovanju z novim trenerjem, Blažem Kavčičem, ki je v svoji teniški karieri osvojil kar 18 turnirjev v seriji Challenger in dva serije Futures. Leta 2012 je pri le 25. letih postal prvi slovenski teniški igralec, ki se je na ATP lestvici uvrstil med 100 najboljših, zmagal pa je tudi dvoboj posamično na turnirju za Grand Slam in se uvrstil na Olimpijske igre. Svoje znanje in izkušnje sedaj prenaša na mladega Matica.

"Z Matičevim delom na treningih zadnja dva meseca sem zadovoljen, dobro je napredoval," je o delu s svojim varovancem povedal Blaž Kavčič. "Veliko smo delali na vzdržljivosti, saj je imel na preteklih tekmah, ki so trajale dve ali več ur, težavo vzdrževati nivo igre. Zato smo septembra trening podaljšali na tri ure, kar se je izkazalo za pravilno odločitev. Poleg vzdržljivosti je bil naš fokus na izboljšanju servisa in bolj agresivni igri. Že na obeh decembrskih turnirjih v Latviji je praktično vse daljše tekme zdržal brez večjih fizičnih padcev, servis pa se je izkazal kot njegovo orožje in ne več slabost," je povedal Blaž Kavčič.

"Na zadnjih dveh turnirjih je novi trener dal več poudarka tudi na analizo igre in pripravo taktike za naslednje tekme, kar mi zelo ustreza. Predvsem sem pri tekmah v Latviji videl, kako sem v zadnjem času napredoval - kaj sem že izboljšal in kje so še moje pomanjkljivosti," je povedal Matic Križnik. "Verjamem v uspešnost novega načina treningov pod Blaževim vodstvom in si želim, da bi se v naslednjem letu uvrstil na mladinski Grand Slam. Sem sicer leto mlajši kot ostali igralci na turnirjih tega ranga, a sem pripravljen trdo delati, da se uvrstim nanje. Želim si igrati tekme z močnimi nasprotniki in se preizkusiti na profesionalnih turnirjih serije Futures, ki bodo naslednje leto tudi v Sloveniji. Po tihem ciljam na mojo prvo osvojeno ATP točko," je svoja pričakovanja opisal Matic Križnik.

V mladega Ljubljančana verjamejo tudi pri Studiu Moderna, podpirajo ga že drugo sezono. "Bolj kakovostne treninge in dobro pripravo na močnejše turnirje mi omogoča tudi moj sponzor Studio Moderna, zaradi česar sem zelo vesel. Poleg sponzorskih sredstev so me vključili tudi v projekt Grow Aces, ki deli mojo športno zgodbo in gradi na moji prepoznavnosti. Verjamem, da bo z mojo načrtovano udeležbo na turnirjih Futures in Grand Slam še več zanimivih vsebin za naše sledilce," je povedal Matic Križnik.

S projektom Grow Aces (sl. razvijamo ase), s katerim podpirajo Matica, želijo pri Studiu Moderna v prihodnje podpreti še več mladih športnih talentov, ter jim omogočiti boljše pogoje in možnosti za napredek in razvoj v vrhunske športnike.

"Pogosto podjetja podprejo športnike s sponzorskimi sredstvi, ko se ti že uveljavijo v svetu športa in dosegajo visoke rezultate v evropskem in svetovnem merilu. A športnikova pot do teh izjemnih dosežkov ni lahka," je povedal Jan Heere, glavni direktor skupine Studio Moderna. "Mnogim, kljub velikemu talentu in perspektivnosti, preboj med najboljše velikokrat ne uspe tudi zaradi nezmožnosti zagotavljanja konkurenčnih pogojev za trening, opremo in trenersko ekipo. Tako so primorani trenirati v slabših pogojih ali celo prezgodaj zaključiti svojo športno kariero. Zato naša odločitev, da prispevamo k razvoju mladega, še neuveljavljenega športnika, ki pa kaže izjemen talent. Želimo si, da se nam bo v projektu, ki smo ga poimenovali Grow Aces (sl. razvijamo ase), pridružilo še več podobno mislečih podjetij s ciljem pomagati mladim športnim talentom pri pridobivanju potrebnega znanja in izkušenj. Verjamemo v Matica in ga podpiramo v njegovi želji, da postane vrhunski tenisač. Z novim trenerjem sta na zelo dobri poti in veselimo se Matičevih novih uspehov," je še dodal Jan Heere.

Matic si je po napornih tednih treningov in uspešnih turnirjih zaslužil nekaj dni počitka, zatem pa ga že čaka nov cikel treningov in 5-tedensko pripravljalno obdobje brez turnirjev. "Matic se bo v naslednjih petih tednih pripravljal za izbrane turnirje J1, A in mladinski Grand Slam v prvi četrtini leta, z največjim poudarkom na moči in hitrosti," je povedal Blaž Kavčič.

Nadaljnje uspehe mladega športnika lahko spremljate prek Instagram profila Grow Aces: www.instagram.com/growaces

__________________________________________________________________________________

Kontakt za več informacij: PR@studio-moderna.com