O-STA

Izšla je prva številka revije Bivanje z lesom

Uvodna fotografija
Druga fotografija
Izšla je prva številka revije Bivanje z lesom

"Prva številka nove revije Bivanje z lesom prinaša izjemen Vodnik vrhunskih slovenskih proizvajalcev lesenih hiš, v katerem predstavljamo ne le kakšne so hiše slovenskih proizvajalcev in kako jih gradijo, temveč tudi kakšen je njihov trajnostni koncept in kakšno vrednost prinašajo svojim naročnikom v tem pogledu. Da bo celotna slika popolnejša, smo vodniku dodali še predstavitve direktorjev teh podjetij s poudarkom na njihovi osebni trajnostni naravnanosti. Marsikateri kupec se bo ob tem lažje odločil, komu naj zaupa gradnjo svojega novega doma," predstavlja nosilno temo nove revije z izvirno slovensko vsebino odgovorni urednik Dušan Waldhütter.

VSEBINA, KI VAS BO OČARALA "Nova revija je nastajala več kot pol leta z namenom, da najdemo za vsakogar nekaj in poskrbimo za raznoliko in navdihujočo vsebino. Obiskali smo denimo kralja Bohinja z macesnovim ogrinjalom - izjemen turistični objekt Hotel Bohinj - in spoznali njegovo navdihujočo trajnostno zgodbo. S predanostjo ustvarjanja v lesu smo bili očarani z osebno izpovedjo, slišano v ateljeju arhitekta Mateja Gašperiča in v delavnici oblikovalke in vsestranske umetnice Metke Zver. Naredili smo izbor izjemnih objektov, zasnovanih in izdelanih v lesu, ki navdušujejo ljubitelje arhitekture po vsem svetu, in se povzpeli na vrh najvišje slovenske lesene zgradbe, ki jo v Celju gradi podjetje CBD. Prepričati smo se želeli, kako je videti gradbišče, na katerem dejansko 'diši po gradnji', in spoznati prednosti masivnih konstrukcij lesnih križno lepljenih plošč," opisuje glavne poudarke iz nove revije Liljana Vogrinec, soustanoviteljica portala SLOWOODLIFE in direktorica multimedijskega podjetja SLOWOODLIFE, d. o. o. V reviji, ki je zaradi izvirne slovenske vsebine, namenjene lesu in trajnostnemu bivanju, vsekakor nekaj posebnega na našem tržišču, so s svojimi strokovnimi prispevki sodelovali številni ugledni slovenski profesorji: dr. Vesna Žegarac Leskovar, dr. Miroslav Premrov, dr. Iztok Šušteršič, dr. Franc Pohleven in dr. Bruno Dujič.

KAKŠNA JE IZVEDBA REVIJE IN V ČEM JE POSEBNA Nadpovprečnega ni nikoli preveč, pravijo v uredništvu SLOWOODLIFE, zato je izvedba revije v velikem formatu (250 mm x 322 mm). Ker izkazujejo posebno zavzetost planetu prijazni izvedbi, so revijo natisnili na 100 % biorazgradljivem papirju (certifikat FSC®). Naj dodamo še tri dejstva o distribuciji in dosegu revije, ki jih je vredno poznati: 1. Revijo prejmejo osebno po pošti VIP-PREJEMNIKI - direktorji in vodilni uveljavljenih podjetij in institucij v Sloveniji. Na seznamu je 850 naslovov. 2. Revija je na voljo na prodajnih mestih in v knjigarnah po vsej Sloveniji. 3. Vsebine, objavljene v reviji, uredništvo objavlja tudi v SLOWOODLIFE-ovih e-novicah z izjemnim dosegom v slovenskem prostoru: v bazi prejemnikov imajo že 14.400 naslovnikov.

ZAKAJ USTVARJALCI REVIJE RESNIČNO UŽIVAJO, KO POČNEJO, KAR POČNEJO "Sodobni čas nas postavlja pred nove izzive, z razvojem tehnologije in znanosti pa nam omogoča vedno nove metode uporabe lesa, tega okolju najbolj prijaznega in obnovljivega materiala. Zato z največjim zadovoljstvom sodelujemo s tistimi podjetji, ki ustvarjajo trg lesenih in drugih proizvodov povezanih z višjo bivanjsko kulturo sodobnega uporabnika. V povezovanju s podjetji, institucijami in strokovnjaki iz znanstvenih krogov, želimo dodati kamenček v mozaik trajnostnega razvoja in prepoznavanja kakovostne lesene gradnje in pomena lesa kot dobrine," pojasnjujeta sogovornika.

Kontakti: Uredništvo/ oglasno trženje/ prodaja: office@slowoodlife.com Izdajatelj: SLOWOODLIFE, d. o. o.

Portal SLOWOODLIFE: www.slowoodlife.com Več o reviji: www.slowoodlife.com/revija/