O-STA

Arcot Systems bo v sodelovanju z Visa International ponudilo 3-D Secure(TM), globalni sistem varnih mobilnih transakcij s karticami

Vodilno podjetje za programsko opremo za avtentikacijo bo omogočilo varne nakupe preko mobilnih telefonov po po celotnem svetu

SUNNYVALE, Kalifornija, ZDA -(BUSINESS WIRE) - 13 december 2005 - Ponudnik rešitev za varne rešitve e-poslovanja Arcot Systems in vodilno svetovno podjetje za plačilne sisteme Visa International sta danes objavili, da bosta omogočili uporabo programske opreme za varne spletne nakupe Verified by Visa(TM) (VbV) tudi na mobilnih telefonih. VbV, ki upošteva najnovejše Visine specifikacije, kot je dinamično preverjanje gesla, trenutno prestaja pilotsko testiranje v Rusiji in Evropi, ki ga koordinirajo banke ponudnice Visa plačilnih kartic, mobilni operaterji in ponudniki tehnologij.

Arcot je vodilni ponudnik rešitev za varna e-plačila, ki predstavljajo temelj vseh varnih spletnih transakcij. Več kot 10.000 podjetij, ki izdajajo kartice, uporablja Arcotov sistem za avtentikacijo plačil TransFort(TM). Obenem veliko podjetij za obdelavo transakcij, in več kot 20.000 trgovcev dodatno uporablja TransFort za zaščito digitalnih identitet milijonov uporabnikov po celotnem svetu.

Arcot je bil prvi ponudnik programske opreme, ki je omogočil zaščito 3-D Secure za transakcije preko mobilnih telefonov s pomočjo svoje patentirane TransFort programske opreme. TransFort omogoča preverjanje plačil vsem vpletenim v spletno transkacijo; bankam, ki izdajajo kartice, podjetjem za obdelavo transakcij, spletnim trgovcem in ponudnikom, ki pod svojim okriljem združujejo več trgovcev.

"Ponosni smo, da sodelujemo v tem pomembnem projektu", je dejal direktor Arcot Systems Ram Varadarajan. "Visa International slovi kot podjetje, ki je odprto za nove tehnologije in je hkrati tudi zelo odzivno na tržne spremembe. Razširitev VbV na mobilne naprave predstavlja pomemben mejnik v razvoju varnega globalnega modela e-poslovanja."

Razširitev uporabe VbV na mobilne naprave bo povečala zanimanje za in uporabo varnih spletnih nakupov v Visini regiji CEMEA (Srednja in Vzhodna Evropa, Bližnji vzhod in Afrika).

"Število mobilnih telefonov v Rusiji in Skupnosti neodvisnih držav hitro narašča in uporabniki stremijo k vedno novim rešitvam", trdi Oleg Makhotin, vodja Visinega sektorja za nove tehnologije v Rusiji in Skupnosti neodvisnih držav. "Verjamemo, da bo Arcot, s svojo odločitvijo, da se pri projektu VbV pridruži naši Mobilni banki, podpiral Viso pri zagotavljanju poslovnih storitev kjerkoli, kadarkoli in kakorkoli si naše stranke zaželijo."

O podjetju Arcot Systems

Arcot je eno od vodilnih podjetij za varna e-plačila, digitalne podpise, upravljanje z identitetami ter za programske rešitve za avtentikacijo. Sodeluje s ponudniki finančnih storitev, bio-farmacevtskimi ter ostalimi podjetji, ki se zavedajo pomembnosti varnosti. Arcot ponuja vrsto enostavno namestljive, stroškovno učinkovite in prilagodljive programske opreme, ki zagotavljajo "večtočkovno" zaščito pred spletnimi goljufijami. Patentirana tehnologija za prikrivanje omogoča ustvarjanje virtualne programske "pametne kartice" (ArcotID(TM)), ki poleg preverjanja uporabnikove identitete omogoča tudi digitalno podpisovanje transakcij in dokumentov. Za razliko od ostalih načinov preverjanja, ArcotID ne zahteva uporabe fizičnih pripomočkov, pametnih kartic, ali nameščanja digitalnih certifikatov na računalnik. Rešitev podjetja Arcot s svojo zaščito osebnih gesel za uporabnika na kateremkoli računalniku, uporabniku omogoča varno premikanje ob hkratnem zagotavljanju varnosti preko priročnega in enostavnega sistema gesel. Ne glede na to, ali jih uporabljate kot samostojno aplikacijo ali pa v povezavi z dostopom do interneta, enkratnim vpisom, ali strojnimi avtentikacijskimi sistemi, izdelki podjetja Arcot ustrezajo poslovnim potrebam po varnosti, funkcionalnosti in medsebojni povezljivosti. Obenem ti izdelki zagotavljajo enostavno in uporabniku prijazno delovanje. Podjetje Arcot ponuja izdelke, ki so v skladu z industrijskimi standardi, vključno s 3-D Secure, FFIEC, Identrus in SAFE (Varen dostop za vse). S podjetjem Arcot sodelujejo tudi organizacije kot sta Sarbanes-Oxley in HIPAA, ki želijo delovati v skladu z zakonodajnimi zahtevami.

Arcot je podjetje v zasebni lasti s sedežem v Silicijevi dolini v Kaliforniji, ZDA. Podjetje ima svoje pisarne v Veliki Britaniji, Nemčiji in Indiji. Arcot posluje z nekaterimi najboljšimi bankami, farmacevtskimi podjetji in e-poslovnimi spletnimi stranmi na svetu. Za več podatkov si poglejte www.arcot.com.

O Verified by Visa(TM)Verified by Visa temelji na trodomenskem (3-D) Secure protokolu, ki predstavlja standard na področju spletne avtentikacije. 3-D Secure, ki ga je razvila Visa, ponudnikom plačilnih kartic s pomočjo gesel, pametnih kartic, digitalnih certifikatov, etc. omogoča identifikacijo uporabnikov med izvajanjem nakupov. Verified by Visa se lahko enostavno vgradi v trgovske sisteme e-poslovanja ter le malenkostno vpliva na postopek plačil. Preko 15 milijonov imetnikov Visa kartic po celotnem svetu aktivno uporablja Verified by Visa za svoje spletne nakupe. Verified by Visa je bil izdelan pred tremi leti. Uporablja ga preko 30.000 spletnih trgovin in 10.000 bank po celotnem svetu. Za več podatkov obiščite http://www.visaeu.com/iusevisa/main.html.

Kristina J. Yee,

408-969-6202

kjyee@arcot.com

http://www.arcot.com/releases.html

or

Neale-May & Partners

John C. Tran,

650-328-5555 ext. 277

jtran@nealemay.com