O-STA

S skupnimi močmi in strpnostjo v boju proti epidemiji

Število okuženih tudi v Velenju narašča, zato se v Zdravstvenem domu Velenje vsakodnevno soočajo s povečanim številom oseb, ki potrebujejo zdravstveno pomoč. Prizadevajo si, da so čim prej na voljo našim občankam in občanom, pa vendar prepogosto prihaja do nestrpnosti. Tudi zdravstveno osebje so samo ljudje, tudi oni so utrujeni in tudi oni zbolevajo, zato prosimo za več razumevanja. Zaradi testiranja s PCR metodo so vsako jutro velike vrste avtomobilov, ki povzročajo težave v prometu na Tomšičevi in Jenkovi cesti. Testiranje žal ne more potekati cel dan, saj je potrebno vzorce pravočasno oddati, da gredo v analizo v Celje, zato bližnje stanovalce in ostale udeležence v prometu prosimo za razumevanje. V Velenju smo že večkrat dokazali, da znamo biti srčni, naj bo tudi sedaj, v teh časih, ko se vsi soočamo s številnimi stiskami zaradi epidemije, tako.

Za naročanje k zdravniku lahko pokličete telefonsko številko 03 899 54 41, priporočamo spletno naročanje preko spletne strani Zdravstvenega doma Velenje (https://narocanje.zd-velenje.si/), v času obratovanja vam lahko pri izpolnitvi obrazca pomagajo tudi na zgoraj omenjeni telefonski številki. V primeru nujnih stanj se obrnite na Dežurno ambulanto (03 899 54 45), v primeru življenjske ogroženosti pa na telefonsko številko 112.

Za testiranje s PCR metodo je naročanje obvezno. Pacient, ki je pozitiven na testu za samotestiranju, izpolni obrazec Naročilo na PCR (pozitiven HAG). Povezava: https://narocanje.zd-velenje.si/narocilo-na-pcr-pozitiven-hagt/. Testiranje s PCR metodo poteka pred dežurno ambulanto na dvorišču zdravstvenega doma od ponedeljka do sobote med 7. in 7.30 za predšolsko in šolsko mladino ter od ponedeljka do sobote med 8. in 8.30 uro za odrasle. Zaradi naraščanja števila okužb pa je, razen za ranljive skupine, PCR-testiranje namenjeno le še potrjevanju pozitivnih izvidov hitrega testa ali samotesta.

V Zdravstvenem domu Velenje vsak teden izvajajo tudi cepljenja. Cepljenje proti koronavirusu poteka v prostorih zdravstvenega doma (vhod pri garažni hiši, zunanje stopnišče v 1. nadstropje ) po naslednjem urniku: ob torkih med 8. in 11. uro, ob sredah med 8. in 11. uro ter 14. in 16. uro, ob četrtkih med 10. in 12. uro in petkih med 8. in 11. uro s Comirnaty (Pfizer) za osebe starejše od 12 let in v četrtkih med 8. in 9. uro Spikevax (Moderna) za osebe starejše od 30 let. Otroke stare od 5 do 11 let je na cepljenje potrebno naročiti preko aplikacije zVem. Cepljenje s Comirnaty (Pfizer) poteka ob sredah med 12.30 in 13.30 v predšolski posvetovalnici. Ostalim se na cepljenje NI potrebno predhodno naročiti. Na cepljenje ne hodite tešči. S seboj morate imeto osebno izkaznico ali drug uradni identifikacijski dokument, kartico zdravstvenega zavarovanja in morebitne podatke o predhodnem cepljenju proti covid-19. Pri otrocih mlajših od 15 let je za cepljenje potrebna privolitev staršev, zato je pri cepljenju potrebno spremstvo staršev/skrbnikov. Za poživitveni odmerek uporabljajo cepivo Comirnaty 30 (Pfizer) le za osebe stare 18 let in več ali Spikevax (Moderna) le za osebe starejše od 30 let.

Povezava do navodil in priporočil za cepljenje proti covid-19 na: https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/priporocila_za_cepljenje_proti_covid_uskl_psc_apr_2021.pdf.

V Zdravstvenem domu Velenje izvajajo tudi cepljenje proti gripi, za katerega se je potrebno naročiti preko spletnega obrazca na povezavi: https://narocanje.zd-velenje.si/cepljenje/odrasli/.

Ostanite zdravi!

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje