O-STA

KOKCOP - drugi dan zasijale Michelinove zvezdice s chefom Janezom Bratovžem

Ta dan smo z medpredmetnim povezovanjem svojim partnerjem predstavili tradicionalen slovenski praznik martinovo. Pripravljali smo Martinovo pojedino (pečeno raco na štajerski način, rdeče zelje z jabolki, domače mlince). Gostom smo pripravili štruklje iz različnega testa in z različnimi nadevi. Kuhali smo govejo juho z rezanci in prikazali pripravo orehove potice. Pri kuharskemu ustvarjanju je sodeloval kuharski chef Janez Bratovž, lastnik prestižne restavracije JB v Ljubljani. Prikazal nam je modificiranje pečene račje prsi s prilogo. Pripravili smo pogrinjke, ki so dopolnili praznovanje.

V popoldanskem času smo obiskovalcem predstavili Velenje in njegove znamenitosti, nato pa smo jih gastronomsko razvajali v Vili Bianca.

Miran Papež

vodja projekta KOKCOP

Simona Pompe

vodja strokovnega programa

in mentorica dijakom

Šola za storitvene dejavnosti

Šolski center Velenje

Partnerske šole

Zespol Szkol Ekonomicznych w Wodzislawiu Śląskim, Wodzisław Śląski, Poljska

Şerife Bacı Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Kayseri, Turčija

Istituto Professionale Statale per i Servizi Enogastronomici e l'Ospitalità Alberghiera "Nino Bergese", Genova, Italija

Lycee Professionnel Hotelier La Closerie, Saint-Quay-Portneux, Francija

Colegiul de Industrie Alimentara "Elena Doamna", Galaţi, Romunija

Šolski center Velenje, Šola za storitvene dejavnosti, Velenje, Slovenija