KOKCOP - drugi dan zasijale Michelinove zvezdice s chefom Janezom Bratovžem
Ta dan smo z medpredmetnim povezovanjem svojim partnerjem predstavili tradicionalen slovenski praznik martinovo. Pripravljali smo Martinovo pojedino (pečeno raco na štajerski način, rdeče zelje z jabolki, domače mlince). Gostom smo pripravili štruklje iz različnega testa in z različnimi nadevi. Kuhali smo govejo juho z rezanci in prikazali pripravo orehove potice. Pri kuharskemu ustvarjanju je sodeloval kuharski chef Janez Bratovž, lastnik prestižne restavracije JB v Ljubljani. Prikazal nam je modificiranje pečene račje prsi s prilogo. Pripravili smo pogrinjke, ki so dopolnili praznovanje.
V popoldanskem času smo obiskovalcem predstavili Velenje in njegove znamenitosti, nato pa smo jih gastronomsko razvajali v Vili Bianca.
Miran Papež
vodja projekta KOKCOP
Simona Pompe
vodja strokovnega programa
in mentorica dijakom
Šola za storitvene dejavnosti
Šolski center Velenje
Partnerske šole
Zespol Szkol Ekonomicznych w Wodzislawiu Śląskim, Wodzisław Śląski, Poljska
Şerife Bacı Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Kayseri, Turčija
Istituto Professionale Statale per i Servizi Enogastronomici e l'Ospitalità Alberghiera "Nino Bergese", Genova, Italija
Lycee Professionnel Hotelier La Closerie, Saint-Quay-Portneux, Francija
Colegiul de Industrie Alimentara "Elena Doamna", Galaţi, Romunija
Šolski center Velenje, Šola za storitvene dejavnosti, Velenje, Slovenija