O-STA

KOKCOP - drugi dan zasijale Michelinove zvezdice s chefom Janezom Bratovžem

Ta dan smo z medpredmetnim povezovanjem svojim partnerjem predstavili tradicionalen slovenski praznik martinovo. Pripravljali smo Martinovo pojedino (pečeno raco na štajerski način, rdeče zelje z jabolki, domače mlince). Gostom smo pripravili štruklje iz različnega testa in z različnimi nadevi. Kuhali smo govejo juho z rezanci in prikazali pripravo orehove potice. Pri kuharskemu ustvarjanju je sodeloval kuharski chef Janez Bratovž, lastnik prestižne restavracije JB v Ljubljani. Prikazal nam je modificiranje pečene račje prsi s prilogo. Pripravili smo pogrinjke, ki so dopolnili praznovanje.

V popoldanskem času smo obiskovalcem predstavili Velenje in njegove znamenitosti, nato pa smo jih gastronomsko razvajali v Vili Bianca.

Miran Papež

vodja projekta KOKCOP

Simona Pompe

vodja strokovnega programa

in mentorica dijakom

Šola za storitvene dejavnosti

Šolski center Velenje

Partnerske šole

Zespol Szkol Ekonomicznych w Wodzislawiu Śląskim, Wodzisław Śląski, Poljska

Şerife Bacı Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Kayseri, Turčija

Istituto Professionale Statale per i Servizi Enogastronomici e l'Ospitalità Alberghiera "Nino Bergese", Genova, Italija

Lycee Professionnel Hotelier La Closerie, Saint-Quay-Portneux, Francija

Colegiul de Industrie Alimentara "Elena Doamna", Galaţi, Romunija

Šolski center Velenje, Šola za storitvene dejavnosti, Velenje, Slovenija

Na spletnih mestih STA uporabljamo spletne piškotke, potrebne za nemoteno delovanje vseh funkcionalnosti na straneh. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov na vseh spletnih mestih STA.

Želim izvedeti več