O-STA

KOKCOP - 3. dan ustvarjali s chefom Gregom Rozmanom

Danes smo gostom predstavili, kako pripraviti sočno telečjo pečenko s prilogo in prikuho, dodali smo različno pripravljene solate. Delovno vajo v kuhinji je popestril kuharski chef Grega Rozman, član slovenske kuharske reprezentance. Prikazal je nove pristope in smernice v gastronomiji. Posebno pozornost je namenil serviranju.

Prikazali smo pripravo nekoliko manj znane slovenske ognjiščne potice, ki je našim babicam in dedkom pogosto bogatila praznične dni. Tudi vi jo lahko pripravite s pomočjo videoposnetka, ki ga je na YouTube objavila vodja strokovnega programa projekta Simona Pompe.

https://www.youtube.com/watch?v=MwAYNzWwrdM

Pripravili smo tudi pogrinjke iz recikliranih materialov džinsa, ki so služili dekoraciji omizij.

V popoldanskem času smo obiskali turistično in ekološko kmetijo Pri Baronu in sosednjo turistično kmetijo Pri Kovačniku, kjer smo spoznali povezanost in dopolnjevanje konkurenčnih gostinskih obratov, ki sta zaradi sodelovanja na trgu dela še bolj prepoznavni.

Miran Papež

vodja projekta KOKCOP

Simona Pompe

vodja strokovnega programa

in mentorica dijakom

Šola za storitvene dejavnosti

Šolski center Velenje

Partnerske šole

Zespol Szkol Ekonomicznych w Wodzislawiu Śląskim, Wodzisław Śląski, Poljska

Şerife Bacı Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Kayseri, Turčija

Istituto Professionale Statale per i Servizi Enogastronomici e l'Ospitalità Alberghiera "Nino Bergese", Genova, Italija

Lycee Professionnel Hotelier La Closerie, Saint-Quay-Portneux, Francija

Colegiul de Industrie Alimentara "Elena Doamna", Galaţi, Romunija

Šolski center Velenje, Šola za storitvene dejavnosti, Velenje, Slovenija