KOKCOP - 3. dan ustvarjali s chefom Gregom Rozmanom
Danes smo gostom predstavili, kako pripraviti sočno telečjo pečenko s prilogo in prikuho, dodali smo različno pripravljene solate. Delovno vajo v kuhinji je popestril kuharski chef Grega Rozman, član slovenske kuharske reprezentance. Prikazal je nove pristope in smernice v gastronomiji. Posebno pozornost je namenil serviranju.
Prikazali smo pripravo nekoliko manj znane slovenske ognjiščne potice, ki je našim babicam in dedkom pogosto bogatila praznične dni. Tudi vi jo lahko pripravite s pomočjo videoposnetka, ki ga je na YouTube objavila vodja strokovnega programa projekta Simona Pompe.
https://www.youtube.com/watch?v=MwAYNzWwrdM
Pripravili smo tudi pogrinjke iz recikliranih materialov džinsa, ki so služili dekoraciji omizij.
V popoldanskem času smo obiskali turistično in ekološko kmetijo Pri Baronu in sosednjo turistično kmetijo Pri Kovačniku, kjer smo spoznali povezanost in dopolnjevanje konkurenčnih gostinskih obratov, ki sta zaradi sodelovanja na trgu dela še bolj prepoznavni.
Miran Papež
vodja projekta KOKCOP
Simona Pompe
vodja strokovnega programa
in mentorica dijakom
Šola za storitvene dejavnosti
Šolski center Velenje
Partnerske šole
Zespol Szkol Ekonomicznych w Wodzislawiu Śląskim, Wodzisław Śląski, Poljska
Şerife Bacı Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Kayseri, Turčija
Istituto Professionale Statale per i Servizi Enogastronomici e l'Ospitalità Alberghiera "Nino Bergese", Genova, Italija
Lycee Professionnel Hotelier La Closerie, Saint-Quay-Portneux, Francija
Colegiul de Industrie Alimentara "Elena Doamna", Galaţi, Romunija
Šolski center Velenje, Šola za storitvene dejavnosti, Velenje, Slovenija