O-STA

Telekom Slovenije je za odličnost kadrovskih praks, ki jih izvaja za svoje zaposlene, prejel certifikat Top Employer 2022

Ljubljana, 21. januarja - Top Employers Institute, ki predstavlja mednarodni strokovni standard na področju prepoznavanja odličnosti praks, ki jih podjetja izvajajo za svoje zaposlene, je Telekomu Slovenije za leto 2022 podelil priznanje - Top Employer. Podjetja, ki prejmejo naziv Top Employer, se uvrščajo med najbolj zaželene delodajalce ter izkazujejo svojo predanost ustvarjanju čim boljšega delovnega okolja skozi odlične kadrovske prakse in razvojne programe za zaposlene.

"Leto 2021 je bilo, tako kot leto pred tem, izredno zahtevno in je vplivalo na organizacije po vsem svetu. Kljub temu Telekom Slovenije stalno izkazuje, da je skrb za zaposlene tudi skozi odlične kadrovske prakse središče delovanja podjetja. Zato se uspešno sooča z izzivi spreminjajočega se trga dela ter hkrati skrbi za dobro počutje in zadovoljstvo svojih zaposlenih. Organizacijam, ki so bile v svojih državah certificirane kot Top zaposlovalci, iskreno čestitamo," je na razglasitvi zmagovalcev, ki je potekala 20. januarja, izpostavil David Plink, izvršni direktor Top Employers Instituta.

Tekom certifikacijskega procesa Top Employers Institute opravi podroben celovit pregled trajnostnih vidikov poslovanja podjetij, vključenih je šest kadrovskih področij, sestavljenih iz 20 tem, vključno s kadrovsko strategijo, delovnim okoljem, pridobivanjem talentov, izobraževanjem, dobrim počutjem ter raznolikostjo in vključenostjo zaposlenih.

"Prejeto strokovno priznanje je priznanje za odlične kadrovske prakse, ki jih uvajamo v družbi. Zadovoljni zaposleni so ključni za uspešno poslovanje, zato razvijamo delovno okolje, ki je odprto za inovativnost in sodelovanje. Skrbimo za kontinuirano izobraževanje in usposabljanje ter uvajamo inovativne pristope za opolnomočenje zaposlenih. Aktivno delujemo na področju promocije zdravja in preprečevanja izgorelosti, nadgrajujemo sisteme za nagrajevanje in motiviranje, posebno pozornost namenjamo mladim družinam, zaposlenim omogočamo gibljiv delovni čas za lažje usklajevanje službenih in zasebnih obveznosti ter izvajamo številne aktivnosti za krepitev znamke delodajalca in naše organizacijske kulture," poudarja Cvetko Sršen, predsednik uprave Telekoma Slovenije.

Helena Lokar, direktorica Upravljanja s kadri in splošnih zadev v Telekomu Slovenije, pa dodaja, da je "pridobitev certifikata potrditev, da skrbno in odgovorno razvijamo in nadgrajujemo kadrovske sisteme in razvojne programe ter izvajamo številne aktivnosti na ostalih področjih upravljanja s kadri od izobraževanja, internega prenosa znanj, mentorstva, internega coachinga, upravljanja s talenti, motiviranja in nagrajevanja do ugodnosti ter preventivnih programov in aktivnosti za zdravje zaposlenih. Intenzivno spodbujamo sodelovanje in povezovanje, kadrovske prakse in aktivnosti pa uvajamo, nadgrajujemo in izboljšujemo skladno z izzivi, priložnostmi in trendi na kadrovskem področju."

Telekom Slovenije je ob tem imetnik polnega certifikata Družini prijazno podjetje in certifikata Družbeno odgovoren delodajalec, uvršča pa se tudi med najbolj ugledne delodajalce v Sloveniji.

Top Employers Institute je bil ustanovljen pred 30 leti, v tem obdobju pa je certificiral in podelil priznanja prek 1855 podjetjem in organizacijam iz 123 držav.

e@ e a TelekomSlovenije
Telekom Slovenije, d.d., Cigaletova 15, 1000 Ljubljana, tel.: +386 1 234 10 00, www.telekom.si Viozna stevilka: 1/24624/00, Okrozno sodisée v Ljubljani, Osnovni kapital: 272.720.664,33 EUR, Matiéna Stevilka 5014018, Identifikacijska Stevilka za DDV: SI98511734