O-STA

Razpis za mlade umetnice in umetnike Premiera 2022

Spoštovani!

Center sodobnih umetnosti je objavil odprti razpis za mlade vizualne umetnice in umetnike PREMIERA 2022. Prijave so možne do 31. marca.

S trienalnimi razstavami Premiera v Centru sodobnih umetnosti predstavljamo mlade umetnice in umetnike iz slovenskega prostora, ki s svojo vizualno in pomensko govorico premišljujejo sodobni čas ter začenjajo vstopati v naš umetnostni prostor. Letošnje leto bomo izvedli peto izdajo. S projektom želimo mladi generaciji ustvarjalk in ustvarjalcev omogočiti pogoje za profesionalno predstavitev in z novimi avtorskimi idejami ter umetniškimi praksami nagovoriti tako strokovno kot širšo javnost.

Izbor umetnic in umetnikov poteka na podlagi odprtega razpisa. Na razpis se lahko prijavijo vizualne umetnice in umetniki, ki zaključujejo študij ali se soočajo s prvimi poskusi profesionalnega vključevanja v slovenski in mednarodni umetnostni prostor. Kriterij za izbor sodelujočih je kvalitetna uporaba sodobnih medijskih in vsebinskih pristopov. Med prispelimi prijavami bomo izbrali dela, ki bodo v mesecu juniju predstavljena na skupinski razstavi 5. trienale mladih umetnikov - PREMIERA 2022 v Galeriji sodobne umetnosti.

Več informacij o razpisu in prijavi najdete na linku:

https://csu.si/razpis/premiera-2022-razpis-za-mlade-umetnice-in-umetnike/

Vabljene_i k prijavi!