O-STA

Vending Machines International ob prizadevanjih za vstop na borzo pridobila 135 milijonov singapurskih dolarjev kapitala z zavezo korporacije Global Emerging Markets (GEM)

Družba VMI želi v prihodnjem letu vstopiti na borzo s povratno združitvijo ali tradicionalno prvo javno ponudbo delnic na singapurski ali avstralski borzi.

SINGAPUR - (BUSINESS WIRE) - Družba Vending Machines International (VMI) je danes sporočila, da je korporacija GEM Global Yield LLC SCS (GGY), zasebno alternativna investicijska družba s sedežem v Luxembourgu, odobrila 135 milijonov singapurskih dolarjev vredno kapitalsko naložbo v VMI.

To sporočilo za javnost vsebuje večpredstavnostno gradivo. Celotno sporočilo si oglejte tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20220125006251/en/

(Foto: Business Wire)

V skladu s sporazumom bo korporacija GGY družbi VMI zagotovila instrument za vpis delnic v višini do 135 milijonov singapurskih dolarjev za obdobje 36 mesecev po javni kotaciji navadnih delnic družbe VMI na borzi. Družba VMI bo nadzorovala časovni razpored in najvišji znesek črpanj v okviru tega instrumenta in nima obveznosti najmanjšega črpanja.

"Pri družbi VMI smo zelo zadovoljni, da nas je skupina GEM izbrala za prejem te naložbe. Vodstvu skupine GEM gre zasluga, da je zelo hitro razumelo, da si svet prizadeva za odstranitev plastike za enkratno uporabo iz dobavne verige, družba VMI pa je v zelo dobrem položaju, da izkoristi prednosti tega prehoda. S sredstvi skupine GEM, ki bodo okrepila bilanco družbe VMI, bomo lahko pomagali industriji pijač, saj bomo na svetovni ravni ponudili izvedljivo alternativo plastenkam za enkratno uporabo. Ta sredstva bodo razširila naš globalni doseg in dodatno okrepila naše raziskovalne in razvojne zmogljivosti, saj bomo še naprej sodelovali z največjimi svetovnimi proizvajalci pijač."
- Leicester Chatfield, ustanovitelj in direktor družbe VMI



O družbi VMI

Vending Machines International Pte Ltd (VMI) je v Singapurju registrirana družba, ki je bila ustanovljena leta 2015 in ponuja edinstvene rešitve na področju distribucije vode brez plastičnih odpadkov. Družba VMI je v Avstraliji uspešno razvila lastno mrežo kioskov za distribucijo vode, ki je zasnovana na podlagi popolnega razumevanja načina interakcije s strankami in je namenjena tudi preizkušanju tehnologij VMI. V naslednji fazi razvoja se družba VMI preusmerja k strategiji proizvajanja belih blagovnih znamk in licenciranja, kar podpira tudi veliko zanimanje mednarodnih lastnikov blagovnih znamk izdelkov široke potrošnje.

Globalni ponudniki, ki proizvajajo izdelke široke potrošnje, so prešli na druge oblike embalaže, kot so pločevinke, steklenice, papirnate škatle in podobno, toda uporaba takšnih materialov ima prav tako svojo ceno. Pri pridobivanju aluminija na primer nastajajo strupeni odpadki, steklenice imajo zaradi energetsko intenzivnega proizvodnega procesa visok ogljični odtis, njihova teža pa pomeni, da med prevozom povzročajo več emisij kot plastenke. Zato je embalaža za večkratno uporabo z možnostjo ponovnega polnjenja edina možnost z majhnim vplivom na okolje. Čas je, da svet preide z rešitev "za enkratno uporabo" in "za recikliranje" na rešitve za večkratno uporabo, VMI pa je v zelo dobrem položaju, da pri tovrstnih prizadevanjih postane vodilna v svetu.

Glavni sedež družbe VMI je v Singapurju, na Tajskem pa se nahaja proizvodni sedež z veliko in izkušeno raziskovalno-razvojno ekipo, kar družbi omogoča tudi lasten razvoj programske opreme.

Družba VMI deluje tudi v Avstraliji in se osredotoča na avstralsko-azijski trg, njena lastna raziskovalna in razvojna ekipo pa je uspešno razvila prvi prodajni avtomat za vodo na svetu, ki ga ni treba nikoli polniti, saj vodo pridobiva iz ozračja.

O korporaciji GEM

Global Emerging Markets ("GEM") je zasebna alternativna investicijska skupina s sedežem v Luxembourgu, ki je vredna 3,4 milijarde dolarjev in ima pisarne v Parizu, New Yorku in na Bahamih. GEM upravlja različne naložbene instrumente, ki se osredotočajo na razvijajoče se trge, in je izvedla že več kot 480 transakcij v več kot 70 državah. Vsako naložbeno sredstvo ima različno stopnjo operativnega nadzora, tveganju prilagojeno donosnost in likvidnostni profil. Družina skladov in naložbenih sredstev tako družbi GEM in njenim partnerjem omogoča dostop do odkupov malih in srednjih podjetij, zasebnih naložb v javne delnice in izbranih tveganih naložb. Za več informacij obiščite spletno stran http://www.gemny.com.

Oglejte si izvirno različico na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220125006251/en/



Kontakt

VMI
g. Leicester Chatfield
lc@vmi.asia

Global Emerging Markets
g. Jean-Luc Bonnefoy
jbonnefoy@gemny.com

Vir: Vending Machines International Pte Ltd


Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, kije edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.