O-STA

Mattel in Disney napovedujeta večletni globalni licenčni sporazum za franšizi Disney Princess in Disney Frozen

Pričakuje se, da bo kolekcija z več različnimi kategorijami v maloprodajne trgovine po vsem svetu prišla z začetkom leta 2023

EL SEGUNDO, Kalifornija - (BUSINESS WIRE) - Mattel, Inc. (NASDAQ: MAT) je danes napovedal sklenitev večletne globalne licenčne pogodbe za vse znamke znotraj franšiz Disney Princess in Disney Frozen. Mattel bo tako pridobil globalne licenčne pravice za razvoj linij potrošniških izdelkov za družbo Disney Consumer Products, Games and Publishing, vključno z igračami, lutkami in figuricami. Kolekcije bodo predvidoma predstavljene na prodajnih mestih po vsem svetu v začetku leta 2023.

To sporočilo za javnost vsebuje večpredstavnostno gradivo. Celotno sporočilo si oglejte tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20220126005398/en/

(Grafika: Business Wire)

"Izjemno smo ponosni, da smo v podjetju Mattel ponovno vzpostavili sodelovanje z Disneyjem za linije izdelkov Disney Princess in Frozen," je dejal Richard Dickson, predsednik in direktor družbe Mattel. "Kot vodilni svetovni proizvajalec lutk se veselimo, da bomo s svojim edinstvenim Mattel Playbook pristopom k upravljanju blagovne znamke, strokovnim znanjem o izdelkih in trženju ter nepopustljivo osredotočenostjo na podrobnosti in kakovost ustvarili inovativne in navdihujoče linije izdelkov za te kultne zgodbe in like."

Nova licenčna pogodba nadgrajuje obstoječe licenčno razmerje med Mattelom in Disneyjem za franšizi Svet igrač in Avtomobili studia Pixar Animation ter nedavno objavljeno globalno licenčno pogodbo za film Lightyear.

"Pogum in sočutje, ki ju najdemo v zgodbah in likih znotraj franšiz Disney Princess in Frozen, še naprej navdihujeta oboževalce po vsem svetu," je dejala Stephanie Young, predsednica družbe Disney Consumer Products, Games and Publishing. "Ob nadaljnjem dolgoletnem sodelovanju s podjetjem Mattel se veselimo širitve svetov franšiz Disney Princess in Frozen ter uvedbe inovativnega novega obdobja širitve teh priljubljenih franšiz z navdušujočimi izdelki in priložnostmi za igro."

V sklopu sporazuma bo Mattel razvijal igrače in lutke na osnovi Disneyjevih franšiz, med katere sodijo tudi Aladin, Lepotica in zver, Pogum, Pepelka, Mala morska deklica, Mulan, Pocahontas, Princesa in žabec, Trnuljčica, Sneguljčica in sedem palčkov, Zlatolaska, Ledeno kraljestvo, in dodatne Live Action serije znotraj storitve Disney Plus: Aladin, Moana D+, Tiana D+, Mala morska deklica, Lepotica in zver, Trnuljčica in Mulan.

O podjetju Mattel

Mattel je vodilno svetovno podjetje za proizvodnjo igrač in lastnik enega najobsežnejših katalogov otroških in družinskih zabavnih franšiz na svetu. Ustvarja inovativne izdelke in izkušnje, ki navdihujejo, zabavajo in pomagajo pri razvoju otrok skozi igro. Mattel potrošnike navdušuje s svojim portfeljem legendarnih blagovnih znamk, kot so Barbie, Hot Wheels, Fisher-Price, American Girl, Thomas & Friends, UNO, Masters of the Universe, Monster High in MEGA, ter z drugimi priljubljenimi intelektualnimi izdelki, ki so v lasti podjetja ali pa jih Mattel licencira v sodelovanju z drugimi globalnimi podjetji na področju zabave. Ponudba podjetja Mattel vključuje filmske in televizijske vsebine, igre, glasbo in dogodke v živo. Deluje na 35 lokacijah, njihovi izdelki pa so na voljo v več kot 150 državah v sodelovanju z vodilnimi svetovnimi podjetji za maloprodajo in prodajo prek spleta. Podjetje Mattel se vse od svoje ustanovitve leta 1945 ponaša s tem, da je zaupanja vreden partner pri omogočanju otrokom, da raziskujejo čudeže otroštva in dosežejo svoj polni potencial. Več informacij je na voljo na mattel.com.

O družbi Disney Consumer Products, Games and Publishing

Disney Consumer Products, Games, and Publishing (CPGP) je oddelek družbe Disneyjevih parkov, doživetij in izdelkov (Disney Parks, Experiences, and Products - DPEP), ki priljubljene blagovne znamke in franšize s svojimi izdelki vnaša v vsakdanje življenje družin in oboževalcev. Proizvajajo najrazličnejše izdelke, od igrač do majic, aplikacij, knjig, konzolnih iger in drugih, ob tem pa tudi doživetja, ki jih je mogoče najti po vsem svetu, tudi na platformi e-trgovine Disney in v Disneyjevih parkih, lokalnih in mednarodnih prodajalnah ter trgovinah po vsem svetu. Znotraj družbe delujejo vrhunske ekipe strokovnjakov za izdelke, licenciranje in maloprodajo, umetnikov in pripovedovalcev zgodb ter tehnologov, ki navdihujejo domišljijo posameznikov po vsem svetu.

O franšizi Disney Princess

Disneyjeve princese krasijo najbolj čarobne pustolovščine in opolnomočene junakinje, s katerimi se je lahko poistovetiti in ki navdihujejo oboževalce po vsem svetu, da odkrivajo povsem nove svetove in uresničujejo svoj polni potencial. Vsak lik Disneyjeve princese, od optimistične in prijazne Sneguljčice do pustolovske raziskovalke Moane, opolnomoči oboževalce in jim omogoči, da sanjajo o uresničenju čarobnosti najbolj priljubljenih Disneyjevih zgodb v resničnem življenju, tako da najdejo pogum, da vplivajo na svoj svet in prevzamejo odgovornost za svojo usodo.

O franšizi Frozen (Ledeno kraljestvo)

Animirani film "Frozen" studia Walt Disney Animation Studios je leta 2013 postal svetovni fenomen, ki je v kinematografih zaslužil več kot 1,27 milijarde ameriških dolarjev ter prejel oskarja, zlati globus in nagrado BAFTA za najboljši animirani film. Prav tako za oskarja nominirano nadaljevanje Frozen 2 je izšlo leta 2019 in po svetu zaslužilo več kot 1,45 milijarde dolarjev, oba filma pa veljata za najbolj dobičkonosna animirana filma vseh časov na svetu, kar kaže na moč in široko privlačnost te priljubljene blagovne znamke. Oba filma sta režirala Chris Buck in Jennifer Lee, scenarij je napisala Lee, produciral pa ju je Peter Del Vecho. Filma sta znana tudi po nagrajeni glasbi avtorjev Kristin Anderson-Lopez in Roberta Lopeza ter skladatelja Christopha Becka. Album z glasbo za film Frozen z nagrajeno pesmijo "Let It Go" je štirikrat platinast, po vsem svetu je bilo prodanih več kot 10 milijonov albumov, na lestvici Billboard 200 pa je bil 33 tednov uvrščen med najboljših pet, od tega je 13 tednov tudi prebil na prvem mestu. Glasba za film Frozen 2 medtem vsebuje tudi pesem "Into the Unknown", ki je bila prav tako nominirana za oskarja. Muzikal Frozen The Musical je od leta 2018 do 2020 igral na Broadwayu, leta 2019 se je odpravil na severnoameriško turnejo, druge mednarodne produkcije pa trenutno potekajo v Londonu, Tokiu in Hamburgu ter na turneji po Avstraliji. Liki iz filma Frozen so na ogled v Disneyjevih parkih in letoviščih po vsem svetu, tako v sklopu atrakcij kot v odrskih predstavah v živo. S pomočjo storitve Disney+ lahko oboževalci uživajo v filmih Frozen in Frozen 2 ter se poglobijo v svet in like serij Olaf's Frozen Adventure, Once Upon a Snowman, Frozen Fever, Olaf Presents in dokumentarno serijo Into the Unknown: ustvarjanje filma Frozen 2.

MAT-CORP

Oglejte si izvirno različico na businesswire.com:

https://www.businesswire.com/news/home/20220126005398/en/

Kontakt

Za medije:

Catherine Frymark
Catherine.Frymark@mattel.com

Niki Kazakos
Niki.Kazakos@mattel.com

Kristine Karaca
Kristine.Karaca@mattel.com

Vir: Mattel, Inc.


Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.