O-STA

Podjetniški inkubator soustvaril 31 podjetij s 45 novimi delovnimi mesti

V lanskem letu je ob podpori SAŠA inkubatorja v našem okolju poslovno pot začrtalo 31 podjetij, ki so ustvarila 45 novih delovnih mest. V letu, ko so obeležili tudi 6. obletnico delovanja v Podjetniškem centru Standard, so izvedli 43 dogodkov in opravili 1381 ur svetovanja. Podjetja, ki delujejo pod okriljem inkubatorja, so prejela kar tri priznanja za inovacije Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice in odobreno investicijo s strani Poslovnih angelov Slovenije.

Od leta 2015, odkar se inkubator nahaja v novih prostorih Poslovnega centra Standard, so soustvarili skoraj 100 novih podjetij in 120 novih delovnih mest. S svojim delovanjem in posrednim ustvarjanjem novih delovnih mest so pomemben deležnik procesa prestrukturiranja SAŠA regije.

SAŠA inkubator je stičišče kreativnih podjetij in posameznikov, ki imajo ob vsebinski podpori ekipe inkubatorja odprte možnosti za hitrejši in bolj intenziven razvoj. Lani, ko so praznovali 6. obletnico delovanja v prostorih Poslovnega centra Standard, so kljub zahtevnemu času epidemije zabeležili številne uspehe. Ob njihovi podpori je lani v našem okolju novo poslovno pot začrtalo 31 podjetij, ki so ustvarila 45 novih delovnih mest. V sklopu svojega delovanja so izvedli 43 dogodkov in opravili 1381 ur svetovanja. Mlada podjetja, ki delujejo pod okriljem inkubatorja, so zelo uspešna pri pridobivanju nepovratnih sredstev za nadaljnji razvoj podjetniške ideje, saj so prejela kar tri priznanja za inovacije Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice in odobreno investicijo s strani Poslovnih angelov Slovenije.

V SAŠA inkubatorju so lani izvedli že četrto zelo odmevno mednarodno konferenco Future X, na kateri domači in tuji strokovnjaki predstavljajo trende in tehnologije prihodnosti. Future X je največji dogodek, ki povezuje slovenske korporacije in evropska zagonska podjetja na področju industrije 4.0. Lani so odprli tudi novo platformo odprtega inoviranja na tem področju. Za projekt Future 4.0 so prejeli evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva za področje naložbe v podjetniška znanja. Postali so tudi član strateškega razvojno-inovacijskega partnerstva Tovarne prihodnosti.

Mestna občina Velenje je leta 2015 za razvoj podjetništva in ustvarjanje novih delovnih mest v SAŠA regiji zagotovila skoraj 2.000 m² prostorov v Poslovnem centru Standard. Od takrat so v inkubatorju prepoznali številne dobre poslovne ideje in s podporo ter svetovanjem postavili temelje za ustanovitev 100 mladih podjetij in 120 novih delovnih mest. Številna med njimi so zelo uspešna, delujejo že na mednarodnem trgu in so dosegla stabilno delovanje ter konstantno rast.

Lani so pridobili še dodatne prostore v Kreativnem centru Čuk v Starem Velenju.

Mestna občina Velenje je lani za delovanje poslovnega inkubatorja zagotovila sredstva v višini 100 tisoč evrov, svoje programe pa razvijajo in financirajo skozi nacionalne in evropske projekte.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje