O-STA

19 podjetjem pomagali s sredstvi za zagon in naložbe

Mestna občina Velenje je lani preko razpisa 19 podjetjem dodelila sredstva za naložbe v gospodarstvo, zagon podjetij v inkubatorju, promocijske aktivnosti in razširjanje znanja in dejavnosti v skupni višini 93.433,88 evra. Sredstva so spodbudila investicije v skupni višini več kot 440 tisoč evrov in soustvarila 30 novih delovnih mest.

Za naložbe za gospodarstvo je bilo 14 podjetjem dodeljenih skupaj 59.020,98 evra. S tem smo spodbudili za več kot 390 tisoč evrov novih investicij v občinskem gospodarskem prostoru, ki bodo ustvarile 30 novih delovnih mest v obdobju dveh let. Za zagon podjetja v inkubatorju je bilo trem podjetjem dodeljenih skupaj 29.412,90 evra. Za promocijske aktivnosti je eno podjetje prejelo sredstva v višini 2 tisoč evrov. Za razširjanje znanja in dejavnosti pa je prav tako eno podjetje prejelo sredstva v višini 3 tisoč evrov.

Vsa sredstva so bila dodeljena prek Javnega razpisa za dodelitev sredstev za spodbujanje podjetništva v Mestni občini Velenje, ki smo ga objavili marca lani. Tudi letos smo za ta namen v proračunu zagotovili sredstva v višini 100.000 evrov. Razpis bo objavljen konec februarja 2022.

Na javni razpis so se lahko prijavili samostojni podjetniki posamezniki, zadruge, mikro in mala enotna podjetja, ki so organizirana kot gospodarska družba s sedežem oziroma lokacijo poslovne enote na območju Mestne občine Velenje in so izvedli naložbo ali projekt na območju Mestne občine Velenje. Do sredstev so bili upravičeni tudi subjekti, ki nimajo sedeža v Mestni občini Velenje, vendar so projekt izvedli na območju občine Velenje.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje