O-STA

Nova dogodivščina na Poti med krošnjami na Rogli

Iskanje skritega zaklada

Zimske počitnice so pred vrati. Zdaj bo pravi čas za raziskovanje v naravi. Kam nas pripelje radovednost? Do novih spoznanj in skrivnostnih odkritij. Na Poti med krošnjami Pohorje bodo otroci s pomočjo svojega znanja preizkusili v poučnem kvizu, ki jih bo vodil do skritih gesel in sledi, ki vodijo do izgubljenega zaklada našega veverička Emila. Ste pripravljeni na iskanje zaklada z Emilom?

Zabava je lahko tudi poučna

Od 19. februarja 2022 dalje boste lahko ob obisku Poti med krošnjami Pohorje priskočili na pomoč veveričku Emilu, ki ne najde svojega zaklada. Do cilja vas bo vodil kviz z zanimivimi vprašanji o naravi, rastlinah in živalih, ki bivajo v okolici razgledne poti. Vprašanja bodo v otrocih prebudila raziskovalno žilico, obenem pa se bodo veliko naučili. S pravilnimi odgovori na vprašanja boste odkrili skrito geslo, ki vas bo vodilo do izgubljenega Emilovega zaklada. Ste morda vedeli, kako visok je razgledni stolp na poti in katera zdravilna rastlina z rumenimi cvetovi raste na Pohorju? V okoliških gozdovih prebivajo gozdne kure, ste že slišali, kako še drugače rečemo tej ogroženi ptici? Na izletu boste zagotovo opazili tudi številne mravlje, ki jih na Pohorju kar mrgoli. Ste vedeli, da za sabo puščajo posebno sled?

Ves trud, ki ga bodo otroci in starši vložili v odkrivanje gesla in skritega zaklada ob obisku Poti med krošnjami, pa ne bo zaman. V nagradni igri bodo izžrebane družinske nagrade za vse, ki bodo oddali obrazce s pravilno izpolnjenim skritim geslom.

Več o posebnem doživetju boste izvedeli na naši vstopni točki, kjer boste prejeli tudi pripomočke za iskanje skritega zaklada.

Že februarja dlje med krošnjami

S pričetkom zimskih počitnic pa bo na Poti med krošnjami daljši delovni čas. Od 19. do 28. februarja bo Pot med krošnjami Pohorje odprta vse do 17. ure, kar pomeni, da je zadnji vstop mogoč do 16. ure popoldne. Že meseca marca pa boste v razgledih uživali od 10. do 18. ure zvečer, vstopali pa do 17. ure.