O-STA

Izobraževanje na Akademiji za poslovni protokol Ksenije Benedetti je zaključila četrta generacija

Koper, Ljubljana, 3. februarja 2022 - Akademija za poslovni protokol je v sodelovanju s Pedagoško fakulteto Univerze na Primorskem pod vodstvom dolgoletne šefinje protokola Republike Slovenije Ksenije Benedetti novembra lani pričela z izobraževanjem četrte generacije slušateljic in slušateljev. Vrhunsko šolo poslovnega protokola v teoriji in praksi, ki obsega 55-urno izobraževanje, je konec januarja uspešno zaključilo 24 udeleženk in udeležencev. Na slovesni podelitvi, ki je 3. februarja potekala v Hotelu Slon v Ljubljani, so prejeli certifikat, s katerim nadgrajujejo svoj kurikulum z najvišjimi standardi znanja in izkušnjami s področja poslovnega protokola.

Ksenija Benedetti je predstavila bogat nabor pravil in nasvetov za uspešno medosebno komuniciranje in obnašanje v poslovnem svetu, pri čemer je izpostavila: "Odlični poslovni odnosi temeljijo na asertivnem vedenju in komuniciranju. Znati poslušati in spoštovati tako sebe kot sogovornika je recept, ki bo vedno obrodil sadove," in dodala: "Veseli me, da se slušateljice in slušatelji po zaključenem izobraževanju zavedajo lastnega napredovanja tako na poslovnem kot tudi osebnem področju in da so, kot je o svojih vtisih zapisala slušateljica Alja Šavorn, "po šolanju pripravljeni osvojiti svet". To je tudi namen akademije - da udeležence pospremi na nove poti. Da suvereno gredo proti novim obzorjem."

Predavanja so z raznovrstnimi aktualnimi vsebinami obogatili številni gostje: Sebastian Cavazza, gledališki in filmski igralec ter profesor na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo, Gregor Jamnik, predsednik združenja hotelirjev Slovenije in generalni direktor Hotela Slon, Slavko Bobovnik, televizijski novinar in voditelj, Janez Škrabec, podjetnik, funkcionar, predavatelj in mecen, Aljoša Bagola, kreativni direktor, predavatelj in svetovalec, Elen Batista Štader, televizijska voditeljica in novinarka, Irina Giormani, vizažistka, dr. Aleksander Zadel, specialist klinične psihologije, predavatelj in svetovalec, ter dr. Dan Podjed, antropolog, predavatelj in svetovalec.

V nadaljevanju je zapisanih le nekaj vtisov, ki so jih z nami prijazno delili slušateljice in slušatelji po zaključeni akademiji:

· "Udeležbo na šolanju bi osebno predlagal vsem tistim, ki vstopajo v poslovni svet diplomacije na katerikoli ravni." Mag. Donald Rus, direktor Policijske uprave Maribor

· "Všeč mi je bilo, da smo pozornost namenili širokemu spektru tematik, med drugim tudi področju osebne rasti in medosebnih odnosov." Pia Prebevšek, strokovna sodelavka za promocijo in odnose z javnostmi, Fakulteta za elektrotehniko, račulništvo in informatiko Univerze v Mariboru

· "Po opravljenem šolanju se mi zdi, da lahko osvojim svet." Alja Šavorn, organizatorka dogodkov, Hotel Slon d. d.

· "Akademija za poslovni protokol je primerna za vse generacije, poklice, profile ljudi, za oba spola, predvsem pa za vse, ki si želijo v življenju in poslovnem svetu napredovati - na bolje." Ana Cukijati, ustanoviteljica podjetja Aniki s. p.

· "Če bi se vsaj polovica Slovenk in Slovencev udeležila tovrstnih predavanj, bi bili medsebojni odnosi spoštljivejši in prijaznejši. Veda, ki ustvarja bolj spoštljivo prihodnost." Manca Cvirn, namestnica direktorice, Komunalno podjetje Kamnik, d. o. o.

· "Za pridobitev znanj iz poslovnega protokola je gospa Benedetti pravi naslov." Meta Kompan, direktorica, Commerce trgovina, d. o. o.

· "Super izkušnja!" Ajdan Pajntar, študent tržnega komuniciranja in odnosov z javnostmi

· "V široko odprta vrata se nihče ne zaleti. Odpremo jih lahko, ko se naučimo primerno obnašati in komunicirati. Na Akademiji za poslovni protokol Ksenije Benedetti vedo vse o tem." Mirella Baruca, predstojnica Tajništva, Univerza na Primorskem

Akademija za poslovni protokol je že razpisala prosta mesta za vpise v letu 2022/2023. Več informacij o predstavitvi izobraževanja in vpisu je na voljo na spletni strani www.protokol.si.