O-STA

Podjetje iSold It se je z vstopom v Evropo razširilo na mednarodni ravni; v Veliki Britaniji in na Irskem naj bi odprli 200 eBayevih lokacij za dostavo blaga

PASADENA, Kalifornija - (BUSINESS WIRE) - 5. januar, 2006 - iSold It, vodilna veriga lokacij za dostavo blaga podjetja eBay, je danes napovedala, da je začela odpirati lokacije po Evropi. V Veliki Britaniji in na Irskem naj bi do leta 2010 odprla več kot 200 lokacij. Vstop na trg na Irskem in v Veliki Britaniji je prvi korak podjetja k razvoju pomembnega evropskega trga, kar pospešuje širitev tega podjetja na mednarodni ravni, ki se je začelo z otvoritvijo franšiz v Kanadi oktobra 2005.

"Navdušeni smo, da odpiramo lokacije na evropskem trgu," je povedal predsednik in izvršni direktor podjetja iSold It, Ken Sully. "Kupovanje na eBayu je zelo priljubljeno v Veliki Britaniji in na Irskem, toda le majhen odstotek ljudi to spletno stran v svoji državi uporablja, da bi nek izdelek prodali. Pričakujemo, da bodo našo storitev dobro sprejeli tisti, ki želijo na eBayu prodajati, vendar nočejo vložiti svojega časa ali truda, da bi to storili sami." Prva lokacija podjetja iSold It na Irskem je bila odprta novembra 2005 v Dublinu, lokalna skupnost pa jo je z navdušenjem sprejela."

Veseli nas, da blago prihaja skozi vrata," je rekel vodja franšiz na Irskem, William Bodenham. "eBay je bil vedno zelo priljubljen na Irskem, tukajšnji ljudje pa so navdušeni, da lahko končno prodajajo prek tega velikega spletnega trga." Bodenham, ki z družino upravlja Rentastore, Ltd. (Irska) in Trasteros Riviera (Španija), zdaj aktivno sodeluje z možnimi kandidati za franšize, s katerimi bi koncept podjetja iSold It razširili po vsej Irski.

Vodja franšiz v Veliki Britaniji, Phillip Molloy, bo prvo lokacijo podjetja iSold It v Veliki Britaniji odprl na območju Birminghama spomladi 2006. Molloy se že pogovarja s številnimi zainteresiranimi kandidati za franšize, ki bi se mu pridružili pri razvoju trga v Veliki Britaniji, saj so v načrtu lokacije po celotnih Britanskih otokih.

"Koncept eBayevih lokacij za dostavo blaga smo tukaj željno pričakovali - to je ravno tisto, kar trg Velike Britanije potrebuje. Povpraševanja je veliko, predvsem od ljudi, ki komaj čakajo, da bodo lahko uporabili lokacijo in prodajali na eBayu. Zainteresirani so tudi podjetniki, ki bi radi kot prvi na svojem trgu odprli takšno lokacijo," pravi Molloy. Molloy, ki je izkušen podjetnik, je osem let delal kot predsednik uprave priznanega podjetja Mears Group PLC, pri katerem je ostal tudi lastnik.

O podjetju iSold It

Podjetje iSold It svojim franšizam ponuja program, ki jim olajša otvoritev lokacije za dostavo blaga iSold It v lokalni skupnosti. Podjetje razpolaga z zaščitenim sistemom programske opreme, ki neodvisnim lokacijam omogoča, da na enostaven način sodelujejo z e-trgovinskimi spletnimi stranmi, nadzirajo seznam blaga, oblikujejo poročila o upravljanju in učinkovito plačujejo strankam prek plačilnega sistema s čeki. Poleg tega, podjetje iSold It franšizam pomaga, da zavarujejo lokacije, zanje naroči in namesti že oblikovane aplikacije za spletno trgovanje, omogoča urjenje in podporo, in prevzame marketing na celotni državni in lokalni ravni.

Koncept podjetja iSold It je ideja Elise Wetzel, ki se ji je porodila, ko je skušala zbrati denar za novo igrišče na šoli sojih otrok. Elise je ugotovila, da je dražba podarjenih izdelkov na eBayu močno orodje za zbiranje denarja, še posebej, če bi obstajala storitev, ki bi to olajšala. Iz te majhne ideje za šolo so nastali temelji za iSold It - ki vsakemu človeku, podjetju ali organizaciji omogoča, da na enostaven način prodaja izdelke prek interneta.

Danes je iSold It vodilni koncept v nastajajoči kategoriji lokacij za dostavo blaga. iSold It ima pravico prodajati franšize v 48 državah in ima trenutno sklenjene pogodbe s 600 lokacijami. Za več informacij obiščite spletno stran www.i-soldit.com.

iSold It, LLC je podjetje v zasebni lasti. Vsaka lokacija podjetja iSold It deluje pod eBayevo enotno matično številko. iSold It(R) in logotip iSold sta zaščitni znak podjetja iSold It, LLC.

Noelle Novak,

(1) 1-213-438-8789

Cell: (1) 1-323-708-2680

nnovak@golinharris.com