O-STA

Vista z olimpijskim utripom

Velenje v teh dneh ponuja olimpijsko dogajanje, saj so ta konec tedna na Visti velenjski športni klubi v sodelovanju s Športno zvezo Velenje za svoje člane pripravili največje športno prizorišče. Z nami bo tudi mobilna radijska ekipa Vala 202, ki bo v sklopu gostovanj #pekingdoma vsak dan med 10. uro in 15.30 v živo iz Velenja spremljala olimpijske tekme in komentirala nastope. Tekme in tudi vsa druga aktualna olimpijska tekmovanja na RTVSLO 2 si bo možno ogledati tudi na velikem zaslonu na odru Viste.

V nedeljo, 13. februarja, bo ob 10. uri gostja za radijskim mikrofonom Vala 202 Velenjčanka, bronasta prvakinja Gloria Kotnik. V sklopu obiska ob 10.30 ji bosta čestitala župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik.

Ta konec tedna se bodo iz Velenja v radijski eter Vala 202 oglasili številni priznani športniki. Danes med 10.15 in 11. uro bo na Drsališču Velenje gost hokejist Sabahudin Kovačevič, iz Viste v živo pa se bosta oglasila hokejista vratarja Robert Kristan in Dejan Kontrec.

Jutri, v soboto, dopoldan bomo lahko na Visti pozdravili Velenjčana Mirana Rauterja, ki je leta 1994 kot prvi udeleženec zimskih olimpijskih iger iz Velenja tekmoval v alpskem smučanju na olimpijskih igrah v Lillehammerju na Norveškem. Ob 11.30 pa se bo v eter Vala 202 iz Viste oglasil nekdanji smučarski skakalec Damjan Fras, ki bo komentiral tekmovanje v smučarskih skokih na veliki skakalnici, ki si jih boste lahko ogledali tudi na velikem zaslonu na odru Viste.

V nedeljo ob 10. uri bo gostja za radijskim mikrofonom Velenjčanka, bronasta prvakinja Gloria Kotnik. Ob tej priložnosti ji bo ob 10.30 čestital tudi župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in ji izročil darilni ček Mestne občine Velenje v višini 5.000 evrov za izjemen športni rezultat in navdušujočo športno vrnitev. Posebno plaketo ji bo izročil tudi predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik.

Med 11. in 12. uro se bodo v eter javili tudi nekdanji alpski smučar in udeleženec olimpijskih iger Torino 2006 Aleš Gorza in nekdanja biatlonka Tadeja Brankovič, udeleženka štirih olimpijskih iger - Nagano 1998, Salt Lake City 2002, Torino 2006 in v Vancouvru 2010.

V sodelovanju s Športno zvezo Velenje in velenjskimi športnimi klubi se bodo obiskovalci na Visti lahko preizkusili v teku na smučeh, biatlonu, curlingu, atletiki, na mini skakalnici, sankanju, smučanju, motoričnem poligonu in hokeju. Aktivnosti so primerne predvsem za otroke in mladino, seveda jih lahko preizkusijo tudi vsi ostali. Vstop na prizorišče bo možen pri Beli dvorani in pri skulpturah mastodonta.

Ta vikend lahko pravi olimpijski utrip doživite v Velenju na Visti. Vabljeni!

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje