O-STA

Razvojne površine za prihodnost občine na voljo investitorjem

15. FEBRUAR 2022

Razvojne površine za prihodnost

občine na voljo investitorjem

V Mestni občini Velenje, kjer smo zelo odprti za različne razvojne ideje in poslovne priložnosti, se nahajamo v izjemno pomembnem prelomnem obdobju, v katerem je privabljanje novih razvojnih in tehnološko naprednih projektov in podjetij ključnega pomena za stabilno gospodarsko rast regije. Zato smo v Upravi Mestne občine Velenje pripravili publikacijo, v kateri predstavljamo poslovna in stanovanjska razvojna območja. Zavedamo se, da bo Šaleška dolina kot post-premogovna regija kmalu postala izjemno zanimiva za številne vlagatelje. Konkurenčna prednost doline je možnost pridobitve dodatnih nepovratnih sredstev iz skladov, ki bodo na voljo izključno za premogovne regije pred izstopom.

Za učinkovitejše in preglednejše podajanje informacij investitorjem z različnim poslovnim namenom smo na spletni strani Mestne občine Velenje Predstavitvene brošure - Mestna občina Velenje (zavihek Investicijske priložnosti) objavili publikacijo Poslovne in stanovanjske razvojne površine Mestne občine Velenje. V njej so predstavljena vsa evidentirana poslovna in stanovanjska razvojna območja s posnetki iz zraka, njihova lega v prostoru, grafično je prikazana lastnina, infrastrukturna opremljenost, ob tem pa smo vsakemu območju dodali QR kodo s povezavo na besedilo tam veljavnega prostorskega akta.

Velenje, znano kot mesto priložnosti, vabi poslovne investitorje, tako lokalne kot iz tujine, k vzpostavitvi prvega kontakta za nadaljnje razgovore. Kot lokalna skupnost bo Mestna občina Velenje, v smeri zasledovanja cilja ustvarjanja novih delovnih mest z visoko dodano vrednostjo, nudila vso pomoč in podporo. Interesente vabimo, da stopijo z občino v stik prek e-naslova info@velenje.si.

Velenje ima številne konkurenčne prednosti in ponuja mnogo priložnosti na različnih področjih. Prepričani smo, da jih znajo prepoznati in ovrednotiti tudi potencialni investitorji. Če bo izkazan poslovni interes naravnan razvojno, trajnostno, odgovorno in v dobro vseh deležnikov, bodo lahko tudi investitorji s svojimi razvojnimi programi in projekti soustvarjali podobo našega mesta v prihodnosti in kvaliteto tukaj živečih občanov.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje