O-STA

Z brezplačnim pravnim nasvetom pomagali že 15 tisoč občanom

V Mestni občini Velenje nudimo občanom brezplačno pravno svetovanje že dvanajsto leto. Lani je pravni nasvet prejelo približno tisoč občanov, v celotnem obdobju od leta 2010 dalje pa približno 15 tisoč občanov. Ljudje potrebujejo nasvete s številnih pravnih področij, največ s področij dednega, družinskega, obligacijskega, delovnega, stvarnega in izvršilnega prava. Na brezplačno pravno svetovanje se je potrebno predhodno naročiti na telefonski številki 03 8961 620. Oseba, ki ima stalno prebivališče v Mestni občini Velenje, je upravičena do treh brezplačnih pravnih posvetov v enem letu.

Brezplačno pravno svetovanje, ki ga nudi Polona Kramer, s. p., se izvaja na sedežu Mestne občine Velenje (Titov trg 1, Velenje), in sicer: vsak torek od 14. do 16. ure, vsako prvo in tretjo sredo v mesecu od 12. do 14. ure, vsako drugo in četrto sredo v mesecu od 15. do 17. ure in vsak četrtek od 8. do 10. ure. V času zaostrenih epidemioloških razmer se svetovanje izvaja tudi preko telefona ali elektronske pošte, o čemer predhodno obveščamo.

Statistično gledano pravni nasvet koristi 60 % žensk v starostnem obdobju od 30 do 60 let. Najpogosteje potrebujejo pomoč pri izpolnjevanju različnih vlog, prošenj, obrazcev. V sklopu brezplačnega pravnega svetovanja lahko prejmete tudi pomoč pri sestavljanju oporok, izvršb, dopisov, izjav in podobno.

Dosedanji uporabniki so zelo zadovoljni in hvaležni za tovrstno pomoč v obliki brezplačnega pravnega svetovanja, saj si drugačne pomoči finančno ne morejo privoščiti. Tudi na takšen način občina prispeva h kakovostnejšemu življenju naših občank in občanov, saj izboljšujemo pravno in socialno varnost ter omogočamo lažje in prijetnejše sobivanje.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje