O-STA

Mobil 1™ in Porsche obeležujeta 25-letnico mejnika s podaljšanjem pogodbe

Mobil 1 in Porsche ostajata dolgoročna partnerja s 25 leti sodelovanja, izjemno zmogljivostjo, zaščito v ekstremnih razmerah in izjemnimi izkušnjami vožnje.

• Motorno olje Mobil 1 bo še naprej tovarniško in priporočeno servisno olje za motorje Porsche

• Več kot 1,5 milijona Porschejevih motorjev je bilo tovarniško napolnjenih z motornim oljem Mobil 1

• Mobil 1 še naprej podpira Formulo E in Porscheju zagotavlja izdelke Mobil EV™


SPRING, Teksas--(BUSINESS WIRE)-- Mobil 1 in Porsche sta danes napovedala podaljšanje dolgoročnega sodelovanja, ki zagotavlja, da bo motorno olje Mobil 1 ostalo tovarniško in priporočeno servisno olje za vozila Porsche do leta 2026.

Znamka Mobil 1 in Porsche že 25 let sodelujeta, da bi potrošnikom in voznikom športnih vozil omogočila odlično izkušnjo vožnje. Legendarni blagovni znamki povezuje skupna zavezanost raziskavam in napredni tehnologiji ter strast do čim večje učinkovitosti in zaščite motorja.

"Mobil 1 pomaga voznikom Porscheja sprostiti njihovo strast in zmogljivost njihovega vozila, saj ponuja optimalno ravnovesje zmogljivosti, zaščite, vzdržljivosti in učinkovitosti, ki jih zahtevajo Porschejevi visokozmogljivi avtomobili," je dejal direktor za strateška globalna partnerstva pri družbi ExxonMobil Fuels & Lubricants Mike Smith . "Od leta 1996 smo zgradili trdno partnerstvo, ki uteleša želje, potrebe in pričakovanja naših kupcev in voznikov od naših blagovnih znamk svetovnega razreda in vodilnih v industriji, ki temeljijo na učinkovitosti. Tisti, ki so prišli pred nami, in naši današnji voditelji so zavezani k napredku tako na področju zmogljivosti kot zanesljivosti, skupaj pa se veselimo premikanja razvijajočih se tehnoloških meja vseh vozil Porsche v prihodnjih 25 letih in še naprej."

Napredno razmišljanje je že dolgo temelj avtomobilske industrije. Za električna vozila Mobil 1 družbi Porsche dobavlja tekočine za električne pogonske sklope, ki so bile razvite posebej za izpolnjevanje posebnih zahtev. Mobil EV™ prinaša izjemno učinkovitost brez izgube moči, dinamike ali varnosti vozila. Obenem širše partnerstvo med Porsche Formula E in Mobil EV zagotavlja vrhunski avtomobilski poligon za preizkušanje na dirkališčih ob nadaljnjem razvoju na področju visokozmogljivih maziv in tekočin.

"Že poltretje desetletje naši ekipi tesno sodelujeta pri razvoju motorjev, ki poganjajo nekatere najbolj zaželene in tehnično napredne zmogljive avtomobile doslej," je dejal član Porschejevega izvršnega odbora za raziskave in razvoj dr. Michael Steiner. "Medtem ko Porsche tekmuje in dokazuje zmogljivosti svoje tehnologije električnih vozil, ExxonMobil še naprej razvija celoten nabor maziv z blagovno znamko Mobil, da bi ekipi Porsche Formula E pomagal graditi na njeni dirkaški zapuščini - dediščini, ki je prežeta z bogato tradicijo izdelkov ExxonMobil in ki jo še dodatno ponazarja Mobil EV. Ta mejnik in podaljšanje pogodbe ne obeležujeta le današnjega partnerstva Porscheja in ExxonMobila, temveč prinašata dodatne priložnosti za širitev portfelja naše blagovne znamke z novimi tehnologijami izdelkov, kar se bo nadaljevalo tudi v prihodnjih letih."

Glavni mejniki sodelovanja med znamko Mobil 1 in Porschejem:

• Doslej je bilo več kot 1,5 milijona Porschejevih motorjev tovarniško napolnjenih z motornim oljem Mobil 1

• Motorno olje Mobil 1 je tovarniško in priporočeno servisno olje za motorje za več kot 50 Porschejevih modelov, vključno z modeli 911, 918, Cayman, Panamera, Macan in Cayenne

• Mobil 1 uporabljajo Porschejevi dirkalniki 911 RSR, 911 GT3 R, 911 GT3 Cup in vsi štirje avtomobili kluba Cayman GT4 Clubsport

• Blagovna znamka Mobil 1 je ponosno podpirala Porsche 919 Hybrid s 900 konjskimi močmi v svetovnem prvenstvu v vzdržljivosti in še vedno podpira 510-konjski Porsche 911 GT3 Cup v superpokalu Porsche Mobil 1™

• Od leta 2007 je znamka Mobil 1 naslovni sponzor superpokala Porsche Mobil 1™, ki je najhitrejše in najprestižnejše mednarodno prvenstvo z eno znamko avtomobila

O znamki Mobil 1

Mobil 1, vodilna svetovna blagovna znamka sintetičnega motornega olja, je tovarniško polnjen v številna najzmogljivejša serijska vozila na svetu. Več kot 1.500.000 Porschejevih motorjev je zapustilo tovarno z oljem Mobil 1. Napredno sintetično olje Mobil 1 odlikuje tehnologija proti obrabi, ki zagotavlja zmogljivost, ki presega zmogljivost običajnih motornih olj. Ta tehnologija omogoča, da napredna sintetična olja Mobil 1 izpolnjujejo ali presegajo najstrožje standarde proizvajalcev vozil, kot sta Porsche in Bentley, ter zagotavljajo izjemno zaščito pred obrabo motorja v običajnih ali celo nekaterih najbolj ekstremnih pogojih.

Za več informacij obiščite mobil.com in sledite @Mobil1 na družabnih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Izvirno različico sporočila si oglejte na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220216005798/en/


Kontakti

ExxonMobil Media Relations, 972-940-6007


Vir: ExxonMobil

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.