O-STA

Na pustno soboto bodo Europark zavzeli kurenti in maškare

Prihajajoči konec tedna bo oblast v svoje roke dobil pust, ki bo s pomočjo slikovitih mask, pisanih barv in norčij odgnal zimo ter na ples povabil pomlad. Tudi v Europarku Maribor se na pustno soboto in pustni torek obeta pravo pustno vzdušje. To soboto, 26. februarja, ob 15. uri, bodo nakupovalno središče namreč obiskali kurenti, med 15. in 17. uro pa bosta svoje spretnosti pokazali beneški maski na hoduljah. Ker bi bil pust brez krofov zares pust, tudi ti slastni zalogaji ne bodo manjkali.

Prikličite dobro voljo s pustnimi vragolijami

Vsi že nestrpno pričakujemo tople pomladanske dni, ko bodo sončni žarki priklicali nasmehe na naše obraze. Pustni čas je kot nalašč za to, da pozabimo na skrbi, obiščemo pustno povorko in se pošalimo z burkeži v maskah. Če še niste izbrali, kaj boste letos za maškare, lahko v trgovinah mariborskega Europarka najdete vse potrebno za izdelavo unikatnega kostuma, ki bo privabil poglede. Kaj pa, če bi se letos odločili za skupinsko pustno masko z družinskimi člani ali partnerjem? V nakupovalnem središču boste našli malo morje idej za maškare, ki bodo prebudile vašo ustvarjalno žilico.

Obisk maskot za najmlajše na pustni torek

Pustni direndaj se bo nadaljeval na pustni torek, 1. marca, ko bosta med 15. in 17. uro Europark Maribor obiskala Pujsa Pepa in Jan iz risanke Super krila. Maskoti bosta zagotovo razveselili otroke, ki se bodo z njima lahko tudi fotografirali. Med 15. in 17. uro ponovno pričakujemo obisk dih jemajočih beneških mask na hoduljah, ki bosta navduševali z akrobacijami. Obiščite pustno obarvani Europark in z rajanjem v maškarah dokončno preženite zimo in mraz.

Opuščanje preverjanja pogoja PCT

Od ponedeljka, 21. februarja, izpolnjevanje pogoja PCT za vstop v nakupovalno središče ni več potrebno, nošnja zaščitne maske tipa II, IIR ali maske tipa FFP2, FFP3 pa še naprej ostaja obvezna. V Europarku Maribor sta zdravje in dobro počutje obiskovalcev na prvem mestu, zato bodo še naprej dosledno upoštevali vsa priporočila.