O-STA

Iz zelene v modro

Veliko stvari potrebuje svoj čas, nekatere pa se lahko zgodijo praktično čez noč. Tudi zelo velike in sistemsko pomembne. Še v nedeljo nismo računali, da se to lahko zgodi, v torek ponoči pa se je za stranke in zaposlene v Sberbank d.d. Slovenija končalo obdobje negotovosti.

Z vstopom NLB v lastništvo Sberbank d.d. Slovenija (v nadaljevanju Sberbank) so se namreč sprostile vse omejitve za poslovanje, ki so veljale od začetka tega tedna. Sberbank je zdaj deležna stabilnosti in močnega zaledja, njene stranke pa vseh koristi, prednosti in nenazadnje varnosti, ki jih takšno partnerstvo prinaša.

Zdaj pa se delo dveh odličnih ekip šele dobro začenja. Stopamo na novo skupno pot, pred nami pa je veliko pomembnih odločitev. Ena od prvih je tudi sprememba imena banke.
Andrej Krajner, direktor Komuniciranja NLB Skupine: "Kreativne in grafične podlage smo že pripravili, vendar so tu uradni postopki tisti, ki jih moramo natančno upoštevati. Takoj, ko bomo sklicali skupščino, bomo ime Sberbank lahko tudi uradno spremenili. Prej zeleno obarvana banka, se bo predvidoma imenovala N Banka, njena uradna barva pa bo po novem modra. Ime bomo sicer uporabljali začasno, do integracije današnje Sberbank d.d. Slovenija v NLB d.d.. Takšni postopki navadno trajajo kako leto."

Vsekakor pa so naša prva skrb stranke in zaposleni v Sberbank, ki jim izrekamo toplo dobrodošlico. V NLB smo ponosni, da smo se odločno odzvali na nenaden izziv za finančno stabilnost slovenskega bančnega sektorja.

NLB Komuniciranje