O-STA

Neuradni ambasador Ljubljane mesta gleda s povsem svoje perspektive

Kranjska gora
Ljubljana
Novo mesto
Piran

Gregor Pavlin je znan arhitekt, ki širše občinstvo znova in znova navdušuje na svojem instagram profilu, kjer deli posnetke s potovanj, a se hkrati zmeraj vrača k svoji večni muzi - Ljubljani. Največkrat jo lovi v objektiv pametnega telefona Huawei, ki je njegov zvesti spremljevalec. Ravno njegove fotografije Ljubljane so velikokrat razlog, da se tujci odločijo raziskati naše glavno mesto, tako da se ga je že prijel naziv "neformalni ambasador mesta".

Vodi ga klic po lepem

Gregor ima že od nekdaj neverjeten občutek za estetiko, ki se je najbrž oblikoval v zgodnjem otroštvu, ko je opazoval mamo pri slikanju. Z leti ga je ljubezen do lepega usmerila v študij arhitekture, kjer se je njegov okus le še bolj pilil in danes ima neverjetno oko in dar, da opazi lepoto tam, kjer jo večina spregleda. Biti arhitekt ni le njegov poklic, temveč stil življenja, kot rad sam poudari. Z družino veliko potujejo in pri tem najbolj uživa, ko jim mesta lahko razkaže skozi svoje oči. Popelje jim k manj turistično izpostavljenim znamenitostim in tako odkrivajo povsem nove kotičke sveta.

Družina je zanj vsekakor največji vir energije in navdiha, a tisto malo, kar bi ju utegnilo zmanjkati, si zagotovi s kavo. Je namreč velik poznavalec in ljubitelj kave, ki s potovanj največkrat prinese kar kavne skodelice. A nikakor tistih velikih, saj je zanj edina prava kava espresso.

Huawei P50 Pro in mesta ujeta za razstavo

Gregor Pavlin je eden od treh slovenskih fotografov, ki so prispevali svoje fotografijo za razstavo fotografij, ki jo je v Narodni galeriji pripravil Huawei. Poleg modnega fotografa, ki se ponaša s fotografiranjem premnogih modnih zvezd iz celega sveta Tiborja Goloba in z najvišjim priznanjem National Geographica nagrajenim fotografom Jako Ivančičem smo se na razstavi preprosto zaljubili v serijo Pavlinovih fotografij Ljubljane, Novega mesta in Pirana, ki jih združuje obsijanost z zlato svetlobo. Prav zato je serijo poimenoval Obsijan. Pavlin je ob izkušnji fotografiranje povedal, da ga je P50 Pro navdušil že po izgledu, saj je njegova postavitev kamere v dve očesi nekaj, kar ne spregledaš in je zelo drugače od sedaj videnega. Navdušujejo ga dosledne barve, ki jih lahko dosežeš ob fotografiranju in širok barvni razpon. Ker sam zase pravi, da je lovec na podrobnosti je poudaril tudi nadgrajen slikovni mehanizem Huawei XD fusion Pro, ki zagotavlja zares izčrpne podrobnosti fotografije in svet realnih barv, kot jih vidi naše oko.

Rad ljudem polepša dan

Pavlin pove, da uživa, ko lahko s pomočjo svojega profila in fotografij ljudem polepša dan in tako širi pozitivo. Svet prikazuje skozi oči arhitekta, ki vidijo povsem drugače, saj opazijo, kar večina spregleda. Njegov čut za kompozicijo in ljubezen do sončne svetlobe, igre senc in energije, ki jo sonce prinese v fotografijo, so tisto, kar dela njegova dela tako posebna. Verjame, da dela dobro, ljudem prinaša pozitivo v življenje, svoje delo živi in čuti. Fotografiranje je njegova sprostitev in odmik od dnevne rutine, že od začetka pa svoj profil ustvarja izključno s telefoni znamke Huawei. Zavedanje, da je s kvalitetno in pripovedno fotografijo dan polepšal dan 100 ljudem, je zanj zmaga!

Fotografije slovenskih in hrvaških fotografov v Narodni galeriji

Najnovejši telefon iz družine Huawei P50 Pro in njegova izjemna kamera je navdihnil nekaj znanih fotografov, da so posneli zanimive fotografije. Le te si je bilo moč ogledati na razstavi v preddverju Narodne galerije.