O-STA

Mawi DNA Technologies pridobil certifikat CE za portfelj izdelkov za zbiranje vzorcev

7. marca, 2022 14:00 UTC

HAYWARD, Kalifornija--(BUSINESS WIRE)-- Vodilno podjetje na področju zbiranja bioloških vzorcev Mawi DNA Technologies (Mawi) je sporočilo, da je za svoj portfelj neinvazivnih naprav za odvzem krvi iSWAB prejelo oznako CE in odobritev britanskega urada za zdravila (MHRA). Ta odobritev vključuje Mawijeve epruvete za zbiranje polne krvi HemaSure-OMICS za genomsko DNK, brezcelično DNK in RNK iz istega vzorca ter tampone NextSWAB s 100-odstotnim brizganjem.

Certifikat CE, ki je mednarodno priznan, pomeni, da so Mawijevi izdelki skladni z evropskimi in britanskimi direktivami o medicinskih pripomočkih. Z oznako CE in odobritvijo britanskega urada MHRA lahko družba Mawi trži celotno paleto svojih izdelkov v Združenem kraljestvu, Evropski uniji in vseh državah, ki priznavajo ta standard za molekularne diagnostične teste.

"Odobritvi znaka CE in britanske agencije MHRA sta pomembna mejnika za Mawi," je dejal glavni izvršni direktor Mawi DNA Technologies dr. Bassam El-Fahmawi. "Omogoča nam razširitev uporabnosti in dostopa do naših inovativnih tehnologij zbiranja bioloških vzorcev v izključno raziskovalne namene na trg in vitro molekularne diagnostike v Evropi. Poleg tega odpira priložnosti za sodelovanje in partnerstvo z evropskimi podjetji in organizacijami za vključitev naših izdelkov v regulirane tržne segmente z visoko vrednostjo, kot so molekularno diagnostično testiranje, klinična preskušanja in nadzor nad nalezljivimi boleznimi."

"Prejem znaka CE in odobritev britanske agencije MHRA pomenita velik dosežek za naše podjetje," je dejal vodja sistema kakovosti in poslovanja pri Mawiju Hanzel Lawas. "Skupaj z našo nedavno pridobitvijo certifikata ISO 9001/13485 potrjuje našo skladnost z direktivami o medicinskih pripomočkih IVD in našo zavezanost zagotavljanju visokokakovostnih izdelkov, ki izpolnjujejo pričakovanja naših strank in zakonske zahteve."

O podjetju Mawi DNA Technologies

Mawi DNA Technologies, ki je bilo ustanovljeno leta 2013, je razvilo in komercializiralo tehnologijo iSWAB, inovativen sistem za zbiranje bioloških vzorcev. Poslanstvo podjetja Mawi je ohranjati celovitost bioloških vzorcev pri sobni temperaturi od koder koli na svetu, kar omogoča resnično raznolikost vzorcev v katerem koli geografskem območju ali segmentu prebivalstva. Vodilo podjetja Mawi je "prihodnost biološkega vzorčenja tukaj in zdaj™". Za več informacij obiščite spletno stran http://www.mawidna.com.

Izvirno različico si oglejte na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220307005296/en/

Kontakti

Investitorji:
Jerome David, podpredsednik pristojen za prodajo in marketing
510-256-5186, j.david@mawidna.com

Kontakt za medije:
Susan Tellem, pristojna za odnose z javnostmi (APR, RN, BSN)
310-313-3444, susan@tellemgrodypr.com

Vir: Mawi DNA Technologies

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.