O-STA

Samuel Lucas - Sebe dajem, koncert za materinski dan na Ruski dači

Tudi Samuel Lucas se je razveselil ponovne priložnosti za nastopanje pred živo publiko. Še posebej, ker bo to prav na materinski dan, v petek, 25. marca, ob 19.00, na Ruski dači. Samuel obljublja: "Na materinski dan bom dal vse od sebe in se popolnoma predal damski publiki na Ruski dači." Skratka ostaja zvest obljubi, ki jo daje v naslovu koncerta.

Čudežni deček igra na kitaro od šestega leta. Glasbene izkušnje si je v mladosti nabiral v tujini, doma pa ga kljub odmevnim nastopom na najbolj uglednih glasbenih prireditvah, verjetno najbolj poznamo po dveh TV šovih. Nastopil je v 3. sezoni Znan obraz ima svoj glas, še pred tem pa v Zvezde plešejo, kjer je bila njegova partnerka svetovna prvakinja v kombinaciji desetih plesov Nadiya Bichkova.

Nastopil je na Emi 1995 in 2009, ko je z rock balado Vse bi zate dal zasedel 3. mesto, leta 2014 pa je tam predstavil pesem Masquerade. Nastopil je tudi na Slovenski popevki, kot Koprčan pa ni manjkal niti na festivalu Melodije morja in sonca, kjer se je leta 2019 predstavil z moderno country-pop skladbo Vse bo OK in prejel največ točk glasovanja radijskih postaj.

Svoj repertoar je Samuel do sedaj zaokrožil z dvema albumoma, prvim leta 2010, s preprostim naslovom Samuel Lucas, drugi, Sebe dajem, pa je izšel 2019.

Foto: arhiv Samuel Lucas