O-STA

Predsednik in izvršni direktor družbe FedEx Express Donald F. Colleran se bo upokojil 31. decembra 2022

Richard W. Smith imenovan za naslednika

MEMPHIS, Tenn.,ZDA--(BUSINESS WIRE)-- Korporacija FedEx Corp. (NYSE: FDX) je danes sporočila, da se bo predsednik in izvršni direktor FedEx Express Donald F. Colleran po skoraj 40 letih izjemne kariere v podjetju FedEx 31. decembra 2022 upokojil. Richard W. Smith, regionalni predsednik za Ameriko in izvršni podpredsednik za globalno podporo, bo Collerana nasledil na mestu predsednika in izvršnega direktorja družbe FedEx Express.

Sporočilo za javnost vsebuje večpredstavnostno gradivo. Celotno sporočilo si oglejte tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20220310005966/en/

Colleran je v družbi FedEx opravljal več ključnih vodstvenih funkcij, odkar se je pridružil prek podjetja Flying Tigers, ki ga je leta 1989 prevzel FedEx. Leta 1992 se je preselil v Tokio in začel 12-letno globalno kariero na področju mednarodne prodaje in upravljanja poslovanja, ki ga je vodila od Tokia do Hongkonga in Toronta, kjer je bil predsednik družbe FedEx Express Canada. Colleran je bil eden od pionirjev našega mednarodnega poslovanja in je pomagal postaviti temelje za znatno rast tega sektorja FedExovega portfelja. Nato je bil višji podpredsednik za mednarodno prodajo, leta 2017 pa je bil imenovan za izvršnega podpredsednika in glavnega direktorja za prodajo družbe FedEx Corp. Svojo sedanjo vlogo predsednika in izvršnega direktorja družbe FedEx Express je prevzel leta 2019.

"Don je imel ključno vlogo pri oblikovanju in izvajanju naše izjemne globalne strategije rasti, od uvajanja novih zmogljivosti za naše stranke do vodenja globalne ekipe FedEx Express v nekaterih najtežjih časih, vključno s pandemijo Covida-19," je dejal Raj Subramaniam, predsednik in operativni direktor družbe FedEx Corp. "V svoji karieri je pokazal neomajno predanost strankam in članom ekipe. Dona globoko spoštujem, saj je v času svojega delovanja v FedExu veliko spremenil, zlasti kot neomajen zagovornik naše svetovno znane kulture. Poleg impresivnih poslovnih rezultatov, ki jih je dosegel v več desetletjih, je Don zapustil tudi dediščino mentorstva in oblikovanja neverjetne ekipe vodij, ki so pripravljeni popeljati poslovanje Express na naslednjo raven. Želimo mu vse dobro ob njegovi upokojitvi po dolgi in ugledni karieri."

Richard W. Smith bo 1. aprila 2022 postal predsednik in izvoljeni izvršni direktor družbe FedEx Express, 1. septembra 2022 pa bo prevzel vse dolžnosti. Colleran bo do konca decembra ostal v družbi FedEx Express kot izvršni svetovalec generalnega direktorja, da bi pomagal zagotoviti nemoten prenos odgovornosti.

Smith se je družbi FedEx pridružil leta 2005. Pred tem je bil predsednik in izvršni direktor družbe FedEx Logistics ter opravljal vrsto vodstvenih funkcij na področju znanosti o življenju, zdravstva in rešitev za stranke, med drugim je bil podpredsednik globalnih trgovinskih storitev in izvršni direktor za znanosti o življenju in posebne storitve.

"Richard zelo dobro razume naše poslovanje in je imel ključno vlogo pri številnih najpomembnejših pobudah, vključno s strategijo električnih vozil in našimi prizadevanji za distribucijo cepiva, ki rešuje življenja, v boju proti pandemiji Covida-19," je dejal Subramaniam. "Z odlično ekipo izvršnega vodstva, ki jo imamo za izvajanje naše strategije, vključno z voditelji, kot je Richard, sem prepričan v prihodnost družbe FedEx."

O podjetju FedEx Corp.

FedEx Corp. (NYSE: FDX) strankam in podjetjem po vsem svetu zagotavlja širok nabor prevoznih, e-trgovinskih in poslovnih storitev. Z letnimi prihodki v višini 90 milijard ameriških dolarjev ponuja celovite poslovne rešitve prek operativnih podjetij, ki pod ugledno blagovno znamko FedEx kolektivno tekmujejo, sodelujejo in uvajajo digitalne inovacije. FedEx, ki se stalno uvršča med najbolj občudovane in zaupanja vredne delodajalce na svetu, navdihuje svojih 600.000 članov ekipe, da ostanejo osredotočeni na varnost, najvišje etične in poklicne standarde ter potrebe svojih strank in skupnosti. FedEx je zavezan k odgovornemu in iznajdljivemu povezovanju ljudi in priložnosti po vsem svetu ter si prizadeva do leta 2040 doseči ogljično nevtralno poslovanje. Če želite izvedeti več, obiščite about.fedex.com.

Izvirnik je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220310005966/en/

Kontakt

Jenny Robertson
FedEx
901-434-8100
jenny.robertson@fedex.com

Večpredstavnostne vsebine


Foto: Don Colleran (Photo: Business Wire)


Foto: Richard W. Smith (Photo: Business Wire)


Logotip


Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.