O-STA

Telekom Slovenije je za pomoč prebivalcem Ukrajine doniral 20.000 evrov, s predplačniškimi SIM-karticami pa pomaga tistim, ki v Sloveniji bivajo pri sorodnikih ali prijateljih

Ljubljana, 11. marec - Telekom Slovenije je Kulturnemu društvu Ljubljana - Kijev za humanitarno pomoč prebivalcem Ukrajine doniral 20.000 evrov, hkrati pa društvu za ljudi, ki so se k nam zatekli iz Ukrajine in bivajo pri sorodnikih, prijateljih ali znancih, podaril predplačniške SIM-kartice s prednaloženim dobroimetjem. Predplačniške SIM-kartice je Telekom Slovenije že podaril tudi 115 mladim glasbenikom mladinskega simfoničnega orkestra Ukrajine, ki so v Ljubljano prispeli pred nekaj dnevi. S tem jim omogoča stik s starši in ostalimi bližnjimi, ki so še vedno v Ukrajini, saj mnogi z njimi že nekaj časa niso imeli stikov.

V Telekomu Slovenije so ob tem v znak solidarnosti z Ukrajino in njenimi prebivalci že 25. februarja omogočili brezplačne klice iz svojega mobilnega in fiksnega omrežja v mobilna in fiksna omrežja v Ukrajini.

Za zbiranje sredstev med dobrodelnim koncertom Skupaj za Ukrajino, ki so ga 8. marca skupaj organizirali RTV Slovenija, Rdeči križ Slovenije in Slovenska karitas, pa je Telekom Slovenije odstopil svoj klicni center.

Telekom Slovenije sicer redno sodeluje s slovenskimi humanitarnimi organizacijami in projekti ter z donacijami omogoča boljše in lepše življenje tistim, ki pomoč najbolj potrebujejo. V humanitarno delovanje se redno vključujejo tudi njegovi zaposleni, ki tudi tokrat za Ukrajino zbirajo hrano, higienske pripomočke in ostale potrebščine.

e@ e a TelekomSlovenije
Telekom Slovenije, d.d., Cigaletova 15, 1000 Ljubljana, tel.: +386 1 234 10 00, www.telekom.si Viozna stevilka: 1/24624/00, Okrozno sodisée v Ljubljani, Osnovni kapital: 272.720.664,33 EUR, Matiéna Stevilka 5014018, Identifikacijska Stevilka za DDV: SI98511734