O-STA

Natečaj Mojster potice - Fala kraljice 2022

Čigava potica je najboljša v deželi tej?

Slovenska potica je kraljica med tradicionalnimi prazničnimi dobrotami. Priprava in peka okusnega peciva, ki bo mikavno tudi na pogled, pa je lahko še kako trd oreh. Ni čudno, da se številni napotki in triki za peko potice, ki zahteva veliko časa, spretnosti in ljubezni, pogosto prenašajo iz roda v rod. Ste vedeli, da je potica (po-vitica) dobila ime po nadevih, ki jih zavijemo v testo? Najznačilnejši so orehov, lešnikov, sirov, pehtranov in makov.

Fala Slonček vabi na natečaj Mojster potice - Fala kraljice

Letos bo ponovno potekal tradicionalni natečaj peke, okušanja in ocenjevanja potic, ki sovpada z velikonočnim časom, ko potice ozaljšajo mnoge slovenske mize. Meniš, da obvladaš že vse trike pri peki tradicionalne slovenske sladice in si prepričan, da je prav tvoja nekaj posebnega? Ali pa si med tistimi, ki se teh veščin še učijo in si zaslužiš priznanje za prizadevnost. Sodeluj na natečaju Mojster potice - Fala kraljice in se poteguj za privlačne nagrade in laskavi naziv avtorja najboljše slovenske potice. Za bogate nagrade se lahko poteguješ v treh kategorijah: najboljša potica, najbolj inovativna potica in najboljša potica po oceni publike. Kateri naziv bo osvojila tvoja?

Prijavite svojo potico in osvojite uporabne nagrade

Če se nad tvojo potico vedno znova navdušujejo vsi, ki jo poskusijo, je skrajni čas, da se prijaviš na natečaj. To storiš tako, da najkasneje do 4. aprila recept in fotografije svoje potice pošlješ na fala.sloncek@gmail.com ali na FB stran Fala Slonček. Tisti, ki boste zgodnjo prijavo oddali do 21. marca, boste prejeli lepo in uporabno darilce. Vsi sodelujoči boste vabljeni na ocenjevanje, družabno srečanje in razglasitev ter obdaritev zmagovalcev, ki bo v soboto, 9. aprila 2022, v Ljubljani. Več o natečaju in pravilnik sodelovanja najdeš na www.kruhinpotica.com ali na Facebook strani Fala Slonček.

Pohiti s prijavo, Fala Slonček z veseljem pričakuje tvoj izpopolnjen recept!