O-STA

Bankarium ob svetovnem tednu denarja vabi na brezplačne delavnice

Bankarium, Muzej bančništva Slovenije, se pridružuje Svetovnemu tednu denarja, globalni kampanji za ozaveščanje pomembnosti finančnega znanja, in vabi na brezplačne delavnice.

Svetovni teden denarja (Global Money Week), ki bo tokrat potekal od 21. do 27. marca 2022, je letna globalna kampanja za ozaveščanje pomembnosti finančnega znanja pri mladih. Pomembno je namreč, da ti postopoma, že od malih nog, pridobivajo znanje, veščine, stališča in vedenja, ki so potrebni za sprejemanje zdravih finančnih odločitev. Središče finančnega izobraževanja pri nas vse bolj predstavlja Bankarium, Muzej bančništva Slovenije, ki se pridružuje pobudi z brezplačnimi delavnicami.

Strokovni in usposobljeni vodniki bodo od torka, 22. marca, pa do petka, 25. marca, ob 10. in 13. uri za finančno znanje skrbeli z brezplačnim programom Prvi finančni koraki, namenjen šolam. Program bo trajal dve šolski uri, potrebna pa je predhodna najava na bankarium@nlb.si. Za en termin se lahko prijavi največ 30 udeležencev.

Poskrbeli pa bomo tudi za odrasle. Vsem, ki bodo v tem tednu kupili vstopnico za ogled Bankariuma, bomo ponudili tudi brezplačno delavnico Finančni labirint, ki bo potekala v Bankariumu vsak dan ob 16. uri. Potrebna je predhodna najava na bankarium@nlb.si. Za en termin se lahko prijavi največ 20 udeležencev.

Bankarium, Muzej bančništva Slovenije, ki je svoja vrata odprl junija lani, obiskovalcem omogoča pregled 200-letne zgodovine bančništva na Slovenskem, izkušnje bančnih praks in deli finančno znanje. Obiščete ga lahko vsak dan od torka do nedelje od 10. do 18. ure na samem središču Ljubljane - na Čopovi 3.

Vabljeni v Bankarium!

NLB Komuniciranje