O-STA

Osvežimo dom s spomladanskim čiščenjem

Cvetoča pomlad se počasi prebuja, ob jutrih nas razveseljuje ptičje petje, iz travnikov pa so že pokukali zvončki, trobentice in žafran. Prvi sončni žarki in svež pomladni veter kličejo po spomladanskem čiščenju pred veliko nočjo. Na seznamu opravil so se znašli pranje posteljnine in zaves, čiščenje preprog in prezračevanje omar. Tudi naši jekleni konjički so po dolgi zimi potrebni globinskega čiščenja in dodatne nege. V mariborskem Europarku boste našli vse potrebno za temeljito čistko, ki bo osvežila vaš dom, vas pa napolnila s pozitivno energijo. Spodaj je nekaj nasvetov, kako se lotiti pospravljanja, da bo opravljeno hitro, učinkovito in z dobro voljo.

Odprite okna in prevetrite stanovanje

Spomladanski žarki, ki v teh dneh sijejo skozi okna, razkrivajo ves prah in umazanijo, ki sta se po kotih nabrala čez zimo. Čiščenje začnite s prezračevanjem, odprite okna in vrata na stežaj, metem pa bo veter naredil svoje. Da boste med gospodinjskimi opravili dobro razpoloženi, si pospravljanje popestrite z najljubšo glasbo. Za začetek si pripravite vsa čistila in pripomočke in preverite, ali imate pri roki vse, kar potrebujete. Se je tudi vam že zgodilo, da ste se lotili sesanja in ugotovili, da vam je zmanjkalo vrečk za sesalec? Izberite okolju in zdravju prijazna čistila, ki bodo na naraven način odstranila tudi trdovratno umazanijo. V drogerijah dm drogerie markt, Müller in trgovini Interspar boste našli široko ponudbo izdelkov, s katerimi bo generalno čiščenje mala malica. Čiščenje začnete pri vrhu z ometanjem pajčevin, nadaljujte z brisanjem prahu in zaključite s sesanjem in pomivanjem tal. Če je vaš sesalec že dotrajan, pobrskajte med ponudbo trgovin Big Bang in Xiaomi ter izberite takšnega, s katerim bo delo opravljeno, kot bi mignil.

Čiščenje odej, blazin in preprog

Med pospravljanjem preverite, v kakšnem stanju so tekstilni izdelki, ki jih perete redkeje. Preden zimske odeje pospravite v omaro, jih je priporočljivo temeljito očistiti, da se v njih ne začnejo nabirati alergeni in bakterije. Morda je letos čas za nakup nove odeje ali vzglavnika. V trgovini Vitapur boste našli kakovostne izdelke za udobno spanje, prodajalci pa vam bodo z veseljem pomagali pri izbiri. Tekstilne izdelke s trdovratnimi madeži in tiste, ki jih ne morete oprati doma, odnesite v čistilnico. V čistilnici, pralnici in šivalnici Žajfa bodo poskrbeli za vaša oblačila, posteljnino in preproge, obenem pa se pri njih lahko dogovorite za šiviljska popravila, kot so ožanje, krajšanje, menjava zadrg in podobno. Osvežite svoj dom in svojo garderobo. Za globinsko čiščenje sedežnih garnitur in zunanjosti vašega štirikolesnika pa bodo poskrbeli v Europarkovi avtopralnici.

Stran s staro šaro

Spomladansko čiščenje je idealna priložnost, da pregledate omare in se odločite, česa ne potrebujete več, kaj boste podarili in kaj prodali. Poskrbite za to, da bo čim manj še uporabnih predmetov končalo v smeteh. Oblačila in obutev, ki jih ne boste več nosili, odložite v namenske zabojnike, ki jih najdete v Europarkovi kletni etaži ob ekološkem otoku. Na spomladanskih akcijah in popustih poiščite kose, ki so v skladu z modnimi smernicami in bodo popestrili vašo garderobo. Že naslednji teden pa se boste modni navdušenci lahko udeležili predstavitve modnih trendov za pomlad in poletje 2022. Nakupovalne ulice največjega nakupovalnega središča severovzhodne Slovenije bodo namreč med 24. in 30. marcem popestrile lutke s kombinacijami oblačil, ki bodo v toplejšem delu leta še posebej priljubljene.

S pospravljanjem boste ustvarili spodbudno vzdušje in pričarali dom, v katerem je prijetno bivati. Preglejte svoj seznam želja in si po uspešnem spomladanskem čiščenju privoščite nakup dodatka za dom, s katerim ste že dolgo odlašali. V bogati ponudbi trgovin 1001 dar in Amadeus boste zagotovo našli kaj, kar bo pritegnilo vaše oko in vašemu pospravljenemu domu dodalo piko na i.