O-STA

Zmagovalec na nacionalnem tekmovanju Evropski denarni kviz je Šola za storitvene dejavnosti

Dijaki 1. letnika programa Ekonomski tehnik so 16. 3. 2022 naredili uvod v Evropski teden denarja, ki letos poteka od 21. do 27. marca. Sodelovali so na Evropskem denarnem kvizu v organizaciji Združenja bank Slovenije. Tekmovanja, ki je potekalo že peto leto, se je udeležilo 551 učencev in dijakov iz 22 slovenskih šol.

Pod mentorstvom Sonje Sušin se je tekmovanja udeležilo 16 dijakov 1. EKT. Dokazali so, da jim področja financ, digitalne varnosti in upravljanja denarja, kljub mladosti, niso tuja. Zmagovalka nacionalnega tekmovanja je postala Lejla Ameti, na tretje mesto se je uvrstila Manca Beričnik Freucht, Ajshe Vezaj je zasedla peto mesto. Združenje bank je za prve tri tekmovalce pripravilo bogate nagrade za oplemenitev njihovih hranilnikov, za šole pa denarno nagrado, ki je namenjena spodbujanju nadaljnjega izvajanja aktivnosti na področju finančnega opismenjevanja. To je tema, ki ji na Šoli za storitvene dejavnosti posvečamo veliko pozornost, še posebej v programu Ekonomski tehnik, kjer so te vsebine del odprtega kurikula. Držimo pesti, da bo Lejla uspešno nadaljevala zgodbo na finalnem tekmovanju v Evropskem denarnem kvizu, kjer se bo 10. maja pomerila z nacionalni zmagovalci iz več kot 35 evropskih držav.

Povezava na uradno novico - https://www.zbs-giz.si/zmagovalec-na-nacionalnem-tekmovanju-evropski-denarni-kviz-je-solski-center-velenje/