O-STA

Naročnikom televizije Telekoma Slovenije odslej na voljo še naprednejši videopredvajalnik ter programska opcija za ljubitelje klasične glasbe, opere in baleta

Ljubljana, 18. marec - Telekom Slovenije je v okviru platforme NEO svojim naročnikom televizije omogočil še naprednejši videopredvajalnik. Uporabniki lahko tako odslej video vsebino prevrtijo s prikazom sličic, omogočen je petminutni preskok in natančno premikanje po oddajah s prikazom sličic. Poleg tega je Telekom Slovenije ljubiteljem klasične glasbe, opere in baleta zagotovil novo programsko opcijo Kultura, ki vsebuje programa Mezzo Live HD in Museum HD ter videoteko Kultura.

V Telekomu Slovenije stalno razvijajo nove funkcionalnosti mednarodno nagrajene platforme NEO, kar jim omogoča lasten razvoj. Od uvedbe platforme pred dobrimi tremi leti so tako zagotovili že več deset novosti, s čimer izboljšujejo uporabniško izkušnjo in sledijo najnovejšim svetovnim trendom v distribuciji multimedijskih vsebin.

Z zadnjo nadgradnjo je NEO pridobil prenovljen videopredvajalnik, ki poleg obstoječih možnosti prevrtavanja vsebin, prinaša še prikaz sličic, s čimer imamo še boljši nadzor nad uporabo predvajalnika. Poleg tega NEO odslej omogoča tudi petminutni preskok in natančno premikanje po oddajah s prikazom sličic. Iskanje izbranih trenutkov v TV-oddajah in ostalih video vsebinah je na ta način uporabnikom še bolj prijazno. Trenutno je novost na voljo pri uporabi NEO smartboxa, kmalu pa bosta nadgrajena tudi NEO na spletu in mobilna aplikacija NEO. Novost je vpeljana že pri več kot 80 TV-programih.

Za ljubitelje kulturnih vsebin izvrstna programska opcija Kultura

S programsko opcijo Kultura so balet, opera in druge zvrsti umetnosti vedno na dosegu roke. Programska opcija vsebuje programa Mezzo Live HD in Museum HD ter videoteko Kultura. Program Museum HD naročnike seznanja s kiparstvom, dizajnom, arhitekturo, ulično umetnostjo, body paintingom in fotografijo, Mezzo Live HD pa bo navdušil vse, ki vas zanimajo klasična glasba, opera in balet. Naročniki programsko opcijo ob vezavi za 24 mesecev prejmejo za eno leto brezplačno.

TV-programi v programski opciji Kultura

Museum HD je edinstven TV-program, ki je v celoti posvečen umetnosti. Spoznajte kiparstvo, dizajn, arhitekturo, ulično umetnost, bodypainting, fotografijo in art video. TV-program je okno v svet umetnosti: od klasične, moderne do sodobne umetnosti. Vsebine so posnete v kakovosti HD in gledalcu ponujajo izjemno TV-izkušnjo.

Mezzo Live HD je vodilni evropski glasbeni program, ki je posvečen klasični glasbi, glasbi sveta, operi in baletu. Je edini TV-program, ki predvaja odlomke opernih in baletnih predstav svetovno znanih opernih hiš.

Videoteka Kultura omogoča takojšen ogled izbranih kulturnih dogodkov z mednarodnih prizorišč z vsega sveta. Oglejte si dogodke iz opernih hiš, koncertnih dvoran, festivalov, plesnih gledališč in jazz klubov.

Več o vsebini: Kultura - Zasebni uporabniki - Telekom Slovenije