O-STA

Popolna hrustljava pica iz domače pečice

Malokdo se lahko upre hrustljavi pici s tanko mehko sredico in paradižnikovo omako ter rahlo mehurčkasto skorjico. Zaradi hitre priprave se ta slastni obrok pogosto znajde na naših jedilnikih, še posebej okusna pa je domača pica. Da bi spekli pico, ki se lahko kosa z najboljšimi, pa moramo pri peki v domači pečici upoštevati nekaj trikov.

Kakovostne sestavine in dolgo vzhajanje testa

Prvi korak do najbolj slastne pice je zagotovo priprava domačega testa iz kakovostnih sestavin. Če je mogoče, si sveže mleto moko priskrbimo pri lokalnem mlinarju. Pri peki domače pice se hitro zgodi, da je testo pretrdo ali predebelo, zato neapeljski mojstri prisegajo na počivanje testa in dolgo vzhajanje. To bo pici dalo značilen okus in teksturo, naslednji korak pa je dobro segreta pečica.

Odločilna je dobro segreta pečica

Pri peki v domači pečici je cilj ustvariti primerno vroče okolje. V krušnih pečeh temperatura dosega približno 400 °C, medtem ko se domače pečice segrejejo le do 250 °C. Gorenjeve vgradne pečice Optibake odlikuje funkcija Pizza, s katero na preprost način spečemo pico, ki se lahko kosa s tistimi izpod rok najboljših italijanskih picopekov. Zaobljena odprtina, ki posnema tradicionalne peči na drva, skrbi za enakomerno kroženje zraka, eden od trikov pa je tudi uporaba glinene ali kamnite pekovske plošče za idealno zadrževanje in oddajanje toplote. Z nastavitvijo Pizza se pečica segreje na 300 °C in ustvari brezhibno okolje za najbolj hrustljavo skorjico. Ob nakupu vgradne pečice Optibake vam v Gorenju podarijo set za pripravo pice s kamnom iz kordierita in praktičnim zložljivim loparjem.

Popolna pica po receptu slovenskih nordijcev

Gorenje že tri desetletja ponosno podpira slovenske nordijske športnike, ki nas z izjemnimi dosežki navdušujejo prav vsako sezono. Nič drugače ne bo tudi v tem tednu, ko se bodo navijaški vzkliki razlegali iz doline pod Poncami, kjer ta konec tedna poteka finale svetovnega prvenstva v smučarskih skokih. Gorenjevi mali in veliki gospodinjski aparati so zasnovani s ciljem poenostaviti gospodinjska opravila, da bi lahko več časa namenili športu in navijanju za naše prvake. V videu preverite, kako je šlo s peko pice smučarskim skakalcem Špeli Rogelj, Jerneji Brecl, Cenetu Prevcu in Timiju Zajcu ter kdo od njih speče najbolj slastno pico.

Navijanje za slovenske prvake ob domači pici

Če kdo, so naši smučarski skakalci tisti, ki dobro vedo, kako pomembno je ujeti idealen trenutek za odskok v popoln polet. Nič drugače ni pri peki domače pice. Naj navijaško popoldne za spremembo pospremi izvrstna domača pica s hrustljavo skorjico in tanko sredico. S pečico Optibake in funkcijo Pizza bo priprava pice preprosta, rezultat pa se bo zlahka kosal z najboljšimi neapeljskimi mojstrovinami.