O-STA

Clean Origin prejel 20 milijonov dolarjev kapitalske naložbe družbe Titan

Vodilna znamka laboratorijsko narejenih diamantov bo sredstva uporabila za okrepitev dobavne verige in maloprodaje

STAMFORD, Conn.--(BUSINESS WIRE)-- Great Heights Inc. in njena hčerinska družba Clean Origin LLC, vodilni spletni prodajalki laboratorijsko narejenih diamantov, zaročnih prstanov in nakita, sta danes sporočili, da sta od TCL North America, Inc. (TCL Inc), hčerinske družbe v 100-odstotni lasti indijske družbe za luksuzne izdelke, znane po proizvodnji nakita in ur, Titan Company Limited (NSE:TITAN), prejeli 20 milijonov dolarjev kapitalske naložbe za nadaljnjo širitev poslovanja. Clean Origin namerava sredstva uporabiti za povečanje obsega poslovanja, okrepitev dobavne verige, naložbe v večkanalno maloprodajo, izkoriščanje čezmejnih indijsko-ameriških sinergij in oblikovanje trdne bilance, da bi še naprej prevladovala v industriji zaročnih prstanov z laboratorijsko narejenimi diamanti.

Ta transakcija vrednoti družbo Great Heights Inc. na približno 132,8 milijona USD na podlagi vrednotenja pred izplačilom in 152,8 milijona USD na podlagi vrednotenja po izplačilu ter ne povzroča spremembe nadzora ali usmeritve večinskega lastnika.


V okviru posla bo:

  • Ajoy Chawla, izvršni direktor oddelka za nakit pri Titan Company Limited, postal član upravnega odbora Great Heights Inc.

  • Titan imel v lasti približno 13,09 % lastniških pravic in 17,54 % glasovalnih pravic v Great Heights Inc.

    "Veseli nas, da smo za partnerja izbrali družbo Titan, in z veseljem pozdravljamo gospoda Chawlo v našem upravnem odboru," je dejal Alexander Weindling, soustanovitelj in izvršni direktor družb Clean Origin in Great Heights Inc. "Titan prinaša več kot le denar za našo rast, prinaša tudi poglobljeno strokovno znanje in izkušnje na področju mednarodne proizvodnje, nadzora in logistike diamantnega nakita po naročilu, in to na globalni platformi."

    Clean Origin si prizadeva, da bi v diamantni industriji postavila višje standarde z novim, okoljsko ozaveščenim postopkom, ki ne spodbuja konfliktov in vsem zagotavlja mirno vest pri nakupu diamantov. Vsak diamant je narejen v laboratoriju z uporabo postopka, ki odraža naravni proces rasti in ustvarja molekularno enake kamne brez uničujoče sile rudarjenja in vprašljive etike le-tega. Vsi diamanti so 100-odstotno pravi, 100-odstotno etični in neodvisno certificirani, da izpolnjujejo najvišje standarde kakovosti.


O družbi Clean Origin

Clean Origin, hčerinska družba v izključni lasti družbe Great Heights Inc., je največja prodajalka nakita z izključno laboratorijsko narejenimi diamanti v ZDA. Leta 2017 so jo ustanovili Alexander Weindling, Ryan Bonifacino in ekipa veteranov iz panoge s skupno več kot 100 leti izkušenj, ki so se odločili spremeniti način razvoja, pridobivanja in prodaje diamantov. Med začetnimi vlagatelji je bil Terry Burman, predsednik družbe Abercrombie & Fitch, nekdanji predsednik družbe Zale's in izvršni direktor Signetovig blagovnih znamk Kay Jewelers in Jared. Clean Origin pozna industrijo diamantnega nakita do potankosti in ima nalogo izboljšati izkušnjo pri nakupovanju diamantov. Družba na prvo mesto postavlja kakovost in etiko, tako da se lahko potrošniki dobro počutijo z diamanti, zdaj in za vedno. Za več informacij obiščite www.cleanorigin.com.

O družbi Titan Company Limited

Družba Titan, ki je v lasti skupine Tata in družbe Tamil Nadu Industrial Development Corporation (TIDCO), je začela delovati leta 1984. Od takrat je poslovanje razširila od ur do ustvarjanja največje indijske blagovne znamke za življenjski slog z nakitom, Tanishq, in največjega indijskega digitalnega večkanalnega draguljarja, Caratlane.com. Družba je splošno znana po tem, da je preoblikovala industrijo nakita v Indiji in oblikovala indijski maloprodajni trg s pionirsko izkustveno maloprodajo. Z globalnim poslovanjem na področju nakita je v letu 2021 z 2.000 trgovinami v Indiji in tujini ustvarila prodajo v višini 2,7 milijarde ameriških dolarjev.

Tata, ki jo je leta 1868 ustanovil Jamsetji Tata, je ena najpomembnejših družb na svetu. V zadnjem poslovnem letu je ustvarila 103 milijarde ameriških dolarjev prihodkov s tržno kapitalizacijo, ki presega 300 milijard ameriških dolarjev - vključno z 28 podjetji, ki so na dan 30. septembra 2021 kotirala na borzi - v desetih industrijskih vertikalah, vključno z blagom široke potrošnje, tehnologijo in maloprodajo.

Izvirnik je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220322005240/en/


Kontakti

Clean Origin LLC

John E. Beckwith

glavni finančni in upravni direktor

jeb@cleanorigin.com

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.