O-STA

Odprtje obnovljenega otroškega igrišča ob Visti

V sredo, 30. marca, bomo ob 10. uri namenu predali obnovljeno otroško igrišče ob Visti, ki smo ga poimenovali Pozojevo igrišče. Na odprtju bosta goste zabavala Pika Nogavička in gusar, igrišče pa bodo odprli osnovnošolski otroci v družbi župana Mestne občine Velenje Petra Dermola.

Z urejenim otroškim igriščem, ki smo ga obnovili v okviru pilotne akcije mednarodnega projekta WONDER, program Interreg Adrion, želimo prispevati k izboljšanju celotne podobe območja prireditvenega prostora in igrišče čim bolj približati občankam in občanom ter drugim obiskovalcem.

V Velenju imamo 14 javnih otroških igrišč, skozi projektne aktivnosti si želimo obstoječe dokumente nadgraditi in izboljšati upravljanje samih igrišč. Zato smo v okviru projekta izdelali analizo stanja javnih otroških igrišč v naši občini in pripravili priporočila za njihovo nadaljnje upravljanje. Izvedli smo tudi spletno anketo uporabnikov igrišč. Organizirali smo strokovni posvet, na katerem so strokovnjaki predstavili svoje izkušnje s področja načrtovanja in vzdrževanja javnih otroških igrišč, povezavo med prostorom za igro in psiho-fizičnim razvojem ter vlogo javnih otroških igrišč v turistični ponudbi Šaleške doline. S 1. julijem je Mestna občina Velenje od Premogovnika Velenje v upravljanje prevzela otroško igrišče ob Visti. Ustrezna prostorska zasnova igrišča se odraža v njegovi uporabnosti in estetski podobi ter posledično privlačnosti za igro. Zaradi slabega vremena, nam igrišča lani jeseni ni uspelo uradno odpreti.

Mestna občina Velenje je partner v projektu Wonder (program Interreg Adrion), v katerega je vključenih 13 partnerjev iz 6 držav (Italije, Slovenije, Hrvaške, Črne gore, Albanije in Grčije). Glavni cilj projektnega partnerstva je povečati zanimanje za destinacije iz jadransko-jonske regije in povečati njihovo konkurenčnost na račun pristopa, prijaznega otrokom.

Na odprtje prijazno vabimo tudi predstavnike medijev.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje