O-STA

Velenje je tudi do psov prijazno, spodbujamo pa odgovorno ravnanje lastnikov

5. APRIL 2022

V Velenju je uradno registriranih več kot 1.500 lastnikov psov. Verjetno je takšnih še več. Zavedamo se, da so tudi psi del naše lokalne skupnosti, si pa želimo, da bi se vsi lastniki psov odgovorno obnašali in poskrbeli, da so psi primerno vzgojeni za urbano okolje in za njimi tudi pobirali iztrebke.

V mesecu marcu smo zato izvedli akcijo, v kateri smo zbirali pobude za postavitev dodatnih košev za odpadke, zanimala so nas predvsem mnenja lastnikov psov. Po pregledu predlogov, bomo namreč izbrali 10 lokacij in na njih postavili dodatne koše za odpadke, saj si tudi na takšen način želimo spodbuditi lastnike psov, da počistijo za svojimi psi. Prav tako bomo v soboto, 9. aprila, v sklopu čistilnih akcij in 13. dni za spremembe, med 9. in 12. uro prvič organizirali akcijo pobiranja pasjih kakcev. Na takšen način sporočamo, da nam je mar in da želimo spremembe ter urejeno, prijazno ter čisto Velenje za vse. Prav tako smo začeli s pripravami za postavitev pasjega parka, za katerega že pripravljamo načrte in predloge.

V soboto, 9. aprila, torej vabljeni na čistilno akcijo pobiranja pasjih kakcev. Ob 9. uri se dobimo na dveh zbirnih mestih: za upravno stavbo Mestne občine Velenje in pri sončni uri v Sončnem parku. Tam bomo poskrbeli za razdelitev "drečk" (vrečk za pasje kakce).

Pokažimo, da nam je mar in da imamo naše Velenje radi!

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje