O-STA

Družba Citizens of Humanity sklenila partnerstvo z Berkshire Partners

BOSTON, ZDA--(BUSINESS WIRE)--2. februar 2006--Družba Citizens of Humanity, eden izmed vodilnih oblikovalcev in distributerjev vrhunskega jeansa in drugih oblačil, je sklenila partnerstvo s Berkshire Partners, zasebno kapitalsko družbo s sedežem v Bostonu. Investicija družbe Berkshire Partners bo zagotovila nadaljnjo rast družbe Citizens of Humanity. Podrobnosti posla niso bile objavljene.

Citizens of Humanity , ki ima sedež v Huntington Parku v Kaliforniji, oblikuje in izdeluje izdelke iz jeansa in druga oblačila, ki so znana po izvirnem stilu, klasičnem izgledu, izredni kvaliteti in izjemnem prileganju. Izdelke iz jeansa, ki so na voljo v različnih modelih, barvah in tkaninah, so na voljo v vrhunskih specializiranih butikih in blagovnicah.

Glavni izvršni direktor Jerome Dahan je Citizens of Humanity ustanovil leta 2003 in podjetje je hitro zraslo v pomembnega igralca na trgu izdelkov iz jeansa. Dahan je znan po krojih, ki so udobnejši in bolj dodelani tako v smislu stila kot prileganja. V zadnjih šestih mesecih je Citizens of Humanity pritegnila pozornost številnih potencialnih investitorjev, vključno s ponudbo velikega strateškega kupca

"Partnerstvo z Berkshire Partners mi omogoča, da nadaljujem kot oblikovalec in glavni izvršni direktor Citizens of Humanity, družba pa pridobiva prednosti Berkshirovih finančnih virov in strateškega vodenja," je dejal Jerome Dahan, glavni izvršni direktor in ustanovitelj Citizens of Humanity. "Berkshirova obsežna strokovna znanja v maloprodaji in produktih za široko potrošnjo bo prinesla svežo perspektivo, ki bo zagotovila rast in dolgoročno preživetje družbe." V zadnjem času je družba Berkshire Partners investirala v podjetja kot so Aritzia, Bare Escentuals, Carter's, Party City in Waterworks.

Citizens of Humanity bo nadaljevala s širitvijo linije za ženske, ki predstavlja osrednji del poslovanja, ter linije za moške, ki je prišla na prodajne police julija 2005. Citizens of Humanity ima tudi žensko linijo tkanih oblačil in jeans za nosečnice. Pred ustanovitvijo Citizens of Humanity je bil Dahan soustanovitelj in oblikovalec pri For All Mankind ter glavni oblikovalec pri Lucky Brands.

"Jerome Dahan konsistentno izdeluje vrhunske produkte in inovativne oblikovne rešitve, pri čemer je zgradil prepoznavnega vodilnega igralca na trgu vrhunskega jeansa," je dejal Larry Hamelsky, izvršni direktor pri Berkshire Partners. "Podjetje ima izjemen položaj, ki omogoča nadaljnje uspešno poslovanje. Družba Berkshire Partners je izjemno vesela, da lahko dela z Jeromom in realizira potencial blagovne znamke Citizens of Humanity."

Marc Cooper in Cathy Leonhardt iz Peter J. Solomon sta predstavljala Citizens of Humanity pri delniški transakciji. CapitalSource Finance LLC je organizirala vire financiranja.

O družbi Citizens of Humanity

Citizens of Humanity je eden izmed vodilnih oblikovalcev in distributerjev vrhunskih izdelkov iz jeansa in drugih oblačil. Podjetje je ustanovil Jerome Dahan. Preden je ustanovil Citizens of Humanity, je bil soustanovitelj in prvi oblikovalec pri 7 For All Mankind, in glavni oblikovalec pri Lucky Brands. Družba ima sedež v Huntington Parku v Kaliforniji. Več informacij je na voljo na spletni strani www.citizensofhumanity.com.

O družbi Berkshire Partners

Berkshire Partners preko šestih investicijskih skladov s sredstvi v skupni višini 3.5 milijarde dolarjev že več kot 20 let investira v srednje velika zasebna podjetja. Berkshire išče podjetja s prevzemno vrednostjo med 200 milijoni in eno milijardo dolarjev in v posameznih transakcijah investira med 50 in 250 milijonov dolarjev. Družba je razvila specifična znanja v več sektorjih, vključno s predelovalnimi dejavnostmi, izdelkih široke potrošnje, transportom, komunikacijah, poslovnih storitvah ter maloprodajo in prevzemnimi aktivnostmi. Posli vključujejo nakupe, kapitalske investicije v rast poslovanja in investicije za prestrukturiranje. V zadnjih desetih letih je Berkshire investiral v več kot 85 podjetij s skupno prevzemno vrednostjo več kot 13 milijard dolarjev in skupnimi prihodki v višini 20 milijard dolarjev. Več informacij je na voljo na spletni strani www.berkshirepartners.com.

KONTAKT:

Citizens of Humanity

Lela Tillem, 323-923-1240

ali

Berkshire Partners LLC

Jeanine H. Neumann, 617-227-0050