O-STA

Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline

V šolskem letu 2021/2022 je bilo v gibanju Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline izdelanih in predstavljenih 31 raziskovalnih nalog. Tako smo v ponedeljek, 11. aprila 2022, ob 17.30 uri v dvorani Doma kulture razglasili rezultate, podelili nagrade ter razkrili prejemnika skulpture Bergmandeljc. Skozi program nas je na zanimiv, hudomušen in sproščen način popeljal dr. Ambrož Kvartič.

In najboljši, torej nagrajeni nalogi sta? Najboljša osnovnošolska naloga nosi naslov "Kako smo uglašeni?" avtorice Ditke Volk, pod mentorstvom Andreje Ostruh in Jožeta Volka iz OŠ Gustava Šiliha. Za najboljšo srednješolsko nalogo stoji avtor Matej Meža, ki je pod mentorstvom Klemna Hleba iz Elektro in računalniške šole Šolskega centra Velenje izdelal nalogo z naslovom "Razvoj in izdelava močnostnega ojačevalnika. Poleg še ostalih nagrajenih pa objavljamo tudi seznam nalog, ki se bodo udeležile državnega srečanja. Rok za prijavo je 20. april 2022. Drugi krog državnega srečanja je predviden za 16. maja 2022.

Letošnji prejemnik že omenjene skulpture Bergmandeljc pa je ... Osnovna šola Karla Destovnika-Kajuha Šoštanj, ki je z nekaterimi raziskovalnimi nalogami pomembno vplivala na občane Šoštanja, razvoj šolstva v kraju. Rezultati, dobljeni v nalogah, so izjemno uporabni in so bili v pomoč tudi občini Šoštanj pri izvajanju raznih projektov. Vseskozi dosegajo odlične rezultate tako na regijskem kot tudi na državnem srečanju. Njihova dolgoletna prizadevnost ter sodelovanje sta v Gibanju izjemnega pomena.

Drugače pa, saj veste - vse dogajanje in več informacij o rezultatih, dosežkih ter ostale zanimivosti najdete na spletni strani http://mladiraziskovalci.scv.si

Vsem avtorjem in mentorjem za opravljeno delo iskreno čestitamo!

Karmen Hudournik

koordinatorica gibanja

Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline